Илияна Раева помоли за коректност и съпричастност, Цвети Стоянова сама пожелала да не пътува

4651
Илияна Раева помоли за коректност и съпричастност, Цвети Стоянова сама пожелала да не пътува

Председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева е публикувала по-обширно изказване в своя Facebook профил, в което моли да не се спекулира с информацията и подчертава, че Цветелина Стоянова сама е взела решение да не участва в Европейското първенство по художествена гимнастика, както и че никой не е успяла да я убеди да остане. Ето пълният текст на обръщението ѝ.

"Ужасна трагедия сполетя българския национален отбор по художествена гимнастика.

Нашата Цвети Стоянова се е разминала на косъм от смъртта. Страшната вест ни настигна след пристигането на на националния отбор в Израел, където ще се проведе европейското първенство по художествена гимнастика.

Всички сме в шок. Момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се. След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си. Мъката ни е голяма, сълзите не спират, но нашата Цвети има нужда от нашата сила и всички ние ще го направим за нея!

За да се спре със спекулациите искам да уведомя обществеността, че Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим - на момичетата, на Ина Ананиева и моите. Също така ѝ беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа.

В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка.

Благодаря на целия екип на "Пирогов" за грижите и битката, която водят за спасяване живота на златното ни момиче!

Благодаря на министър Кралев за неговата намеса и съпричастност!

Скъпа Цвети, всяка секунда сме с теб и ще вложим цялата си енергия и воля, за да ти изпратим вяра и сили да се пребориш за живота си!

Във всеки миг ти си с нас, така както и ние сме с теб!

Часове след трагедията с Цвети Илияна Раева реагира във Facebook

Няколко часа след като стана известно, че едно от златните момичета от ансамбъла Цветелина Стоянова е паднала от 6-я етаж, Илияна Раева...

Този път ние ще се борим за теб с цялата любов и вяра, на която сме способни!

Молим се всяка секунда за теб!

Мария Гигова за Цвети Стоянова: Имаше здравословен проблем, не се говореше за него

Нищо не може да се коментира в този момент. Така първото ни златно момиче в историята на художествената гимнастика Мария Гигова коменти...

Боже, спаси нашето прекрасно Цвете!"

Припомняме, че вчера, 14 юни, по обяд 21-годишната Цветелина Стоянова падна от шести етаж в блок в квартал „Надежда”. В момента тя се намира в Централна реанимация на „Пирогов”. Цвети е претърпяла операция и състоянието ѝ е много тежко. Стоянова е с множество наранявания на вътрешните органи и с кръвоизлив, който е овладян по време на хирургическата интервенция. След операционна зала националката е настанена в реанимация, с опасност за живота. Следващите 24 часа остават критични за живота ѝ.

Неофициалната информация е, че при Стоянова се е отключила "страхова невроза". В блок 319 в кв. Надежда, съседите на Цвети са шокирани, предаде БНТ. От години с ансамбъла работи спортния психолог Татяна Янчева. Сутринта отборът замина за европейското първенство в Израел, а на мястото на Стоянова ще играе резервата Любомира Казанова. На летището старши-треньорът Ина Ананиева беше лаконична. "Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство", каза Казанова.

Цветелина Стоянова е гимнастичка на Клуб "Илиана". Влезе в националния ансамбъл след олимпийските игри в Лондон през 2012 година, има световна и европейска титла с този състав от 2014-та. Преди дни участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Състоянието на гимнастичката се е отключило именно след това състезание.

В интервю за БНТ преди два месеца момичетата бяха категорични, че след олимпийските игри в Рио ще се оттеглят всички заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт