Според проучване карането на ски е предпочитано пред сноуборда

25701
Според проучване карането на ски е предпочитано пред сноуборда
Снимка: Getty Images/Guliver

Дълго време се водеше "война" между почитателите на двата вида зимен спорт, но според проведено проучване, превес взема карането на ски. Спортните психолози са стигнали до извода, че скиорите изпитват по-голямо удоволствие от спорта, отколкото сноубордистите.

В стремежа си да разберат кои от практикуващите двата вида зимен спорт са по-щастливи, че са в планината и спортуват, отговорът и на двете групи е, че изпитват голямо удоволствие от това, което правят. Скиорите обаче изпитвали няколко пъти по-голя удоволствие от самото практикуване на спорта, отколкото "противниците" си - сноубордисти.

Еди Орелът отново ще лети след позора на Олимпийските игри през 1988 година

Четвърт век след като доби слава с най-лошия в света, но и комичен, скискок на Олимпиадата през 1988г., Еди „Орела“ Едуардс...

Според мненията на практикуващите - скиорите са по-ангажирани по време на самото каране на ските, отколкото сноубордистите. Освен това се предполага, че почитателите на сноуборда по-скоро са почитатели на релаксирането, което категорично не обхваща практикуващите професионално или не екстремни зимни спортове.

Проучването е направено сред 279 гости на няколко зимни курорти в Южна Корея. Повечето от тях остават по повече от 4 дни в курорт, като за сезон посещават поне 5 пъти почивните комплекси. От запитаните 45% карат ски, 40% сноуборд, а 15% са почитатели и на двата спорта. Проучването е публикувано в The Telegraph.

 

 

Голям зимен форум в Боровец през месец февруари

Трескава подготовка за сезон Зима 2013-2014 в Боровец преди официалното му откриване на 14-ти декември.Има защо обаче, поради факта, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт