Спортни журналисти се заляха с "ледена кофа" за бивш футболист

26079
Спортни журналисти се заляха с "ледена кофа" за бивш футболист

Български спортни журналисти, сред които и репортерът на Sportline.bg (на снимката), не останаха по-назад от световните звезди и приеха предизвикателството Ice Bucket Challenge. След мащабна кампания в една от социалните мрежи, днес част от най-известните представители на телевизиите, радиата, пресата и електронните медии се заляха с ледена вода.

Благотворителната акция събра 700 лева. Половината от финансовите средства ще бъдат дарени на футболната легенда Аян Садъков, който страда от Амиотрофичната латерална склероза (АЛС), по-известна като болест на Лу Гериг. Другата част ще отиде в глобалната сметка на Асоциацията, която се бори с коварната болест.

Кристалина Георгиева отказа да се включи в леденото предизвикателство

Българският еврокомисар по международното сътрудничество и хуманитарната помощ Кристалина Георгиева отказа да се включи в леденото пред...

Садъков ще получи парите преди мача Локомотив (Пд) - ЦСКА в събота. Легендата на българския футбол е участник на световното първенство в Мексико през 1986 г. Той е рекордьор по изиграни общо мачове за юношеския, младежкия и мъжкия национален отбор на България.

Точно в 12,00 часа около 25 журналисти се строиха в редица и един след друг изпитаха студената тръпка от "ледената кофа". Представителите на медиите спазиха правилото на Ice Bucket Challenge и отправиха предизвикателство към други известни български личности. До 24 часа примерът им трябва да бъде последван от селекционера на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев, ансамбъла ни по художествена гимнастика, начело с Илиана Раева, председателя на БОК Стефка Костадинова, служебния министър на спорта Евгения Раданова, фолкпевицата Емилия и още много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт