Тервел Пулев пред Actualno: Ние сме временни, но България е вечна (ВИДЕО)

10283

Тервел Пулев спечели 17-ата си победа на професионалния ринг, след като в средата на април победи Джоел Ходжгрийн още в третия рунд. Родният боксьор се съгласи да отдели от времето си и да застане пред камерата на Actualno.com.

В откровено интервю Тервел Пулев говори за изминалия двубой, разликата между аматьорския и професионалния бокс, развитието на спорта у нас, плановете на по-големия му брат Кубрат, както и за социалната си ангажираност, любовта си към България и най-важното за него – семейството му.

Последният мач на Тервел и какво му предстои

„Много хора, които гледаха последния ми мач и могат да си го анализират, ми казаха, че по няколко пъти са гледали срещата и не са видели въпросния удар, който ми направи фрактура на реброто. През призмата на това нещо изглежда, че взех победата много лесно. Отвън, за непрофесионалното око, изглежда лесно“, споделя Тервел.

Тервел Пулев Сергей Ковальов

„Най-важното бе да вземем победата. Можеше и да загубя мача, ако бях получил последващ удар на същото място. Играл съм с много добри боксьори – Усик, Бетребиев, с кубински боксьори на световно ниво. Всеки един мач е труден, не можем да ги премерим. Всички мачове с добрите боксьори на високо ниво са трудни. Имам желание да направя още мачове. Зависи от възстановяването, интерес има“.

Разликата между бокса в САЩ и Европа

„В Щатите имат по-специално отношение към бокса, там е религия. Там страшно много уважават бойците. Има разлика в стила в Щатите и този в Европа. Там бойците са много характерни с нещо, всеки е различен. Ние пък сме взаимствали от съветската боксова школа. Европейските боксови школи са по един калъп. При американците всеки един се отличава с нещо характерно“.

Развитието на бокса в България

„Мисля, че боксът в България се развива добре. Това е традиционен спорт у нас и един от спортовете, донесли най-много медали. Тази традиция не спира. Българите обичат този спорт. Има млади момчета, които са доста талантливи и обещаващи. Спортната психология е много важен дял от високото спортно майсторство. В България не са много хората, които могат да подготвят състезатели за професионалния ринг“.

Бокс

„Живеем в глобален свят. Ако искаш да се занимаваш професионално с този спорт, вдигаш си чукалата и отиваш в развитите страни, където това е традиция и е много по-развито от България. Тук нямаме изградена пътечка, условия. По-трудно се случват нещата тук“.

Класата на Олександър Усик

Усик е най-голямото име в момента. Той е комбинация от всички неща, които трябва да има един състезател. Много добре е подготвен физически, талантлив е. Неговите противници се уморяват преди него. Няма случай да го видим уморен преди съперника му. Технически е грамотен. Мина всички стъпки в аматьорския бокс, има отлично движение с краката. Той е цялостно изграден, без никакви компромиси“.

Олександър Усик

Ще се качи ли Кубрат отново на ринга

„Някои от Вашите колеги пишат статии. Аз не знам откъде са им информациите. Трябва те да кажат. Аз не знам конкретна информация, за да кажа, че Кубрат ще играе на тази дата, срещу този съперник и на това място“.

Кубрат Пулев

Любовта му към България

„Ние сме взели нещо от тази страна. Всеки плюе по държавата, но тя и дава. Обикновено човек гледа какво дава, а не какво взима. Всеки си прави сметка какво е дал, а не какво е взел. Ние сме изградени от нашите семейства, родители, социалната обстановка, приятели. На нас България ни е дала и ни е изградила. Нашите родители са българи, да не са от Луната?“.

„Ние сме временни, но България е вечна. Ние трябва и да дадем нещо, а не да си правим чисто финансовата аритметика. Трябва нещо и да върнем на това общество. Затова и за мен е удоволствие да участвам в социални проекти, правя го с голямо желание. Трябва да помним какво има да ни разкаже България. Ако нямаш история, нямаш и бъдеще“.

Семейството на Тервел Пулев

„Мисля, че синовете се вълнуват (от бокса). Големият започна да ме разпитва любопитни новини. До момента не е имал такива любопитства и интереси. Малкият е много малък още, а средният ми се кефи. Колкото и да ги уча, те се възпитават от примера. Аз мога да им кажа: „Не пуши“, но ако съм с цигарая те ще си кажат: „Абе, тоя баща ми, какви ги говори“. Примерът ги учи. Както живеем ние, те това гледат“.

Тервел Пулев Диана Ненова

„Големият го писаха по медиите, защото е Пулев. Вкара гол на Левски, но всяко дете, което вкара гол ли го пишат? Това е нож с две остриета. Той трябва да се пази. Работим, говоря му. Хубаво, вкарал е, но той още не е изграден. Има още много да се развива. Ние с майка им сме спортисти, активни хора. По този начин ние ги запалваме и тях“.

Цялото интервю с Тервел Пулев гледайте във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Най-бързите 800 метра от българин за века: "Бегачите" през април 2024 г. (ОБЗОР)

Ивет Горанова гостува на българско училище в Кипър по повод 15-годишен юбилей (СНИМКИ)

Страхотно! България ще има представител във фехтовката на Олимпийските игри в Париж

Спорт по телевизията днес - 29 април 2024 г.

Прекрасно! България има европейски шампион по бокс (ВИДЕО)

Страхотен Кристиян Василев взе квота за Олимпийските игри в Париж

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com