Вече двама политици бойкотират Сочи 2014

44400
Вече двама политици бойкотират Сочи 2014
Снимка: БГНЕС

Западът дава да се разбере за пореден път, че не е съгласен с политиката на Русия. Заместник-председателят на Европейската комисия, Вивиан Рединг, обяви, че със сигурност няма да присъства на Зимните олимпийски игри в руския курорт Сочи през февруари заради отношението към малцинствата в тази страна, предаде Франс прес, цитирана от БТВ.

"Със сигурност няма да отида в Сочи, ако малцинствата бъдат третирани по начина, по който са третирани сега от руското законодателство", написа в акаунта си в Туитър Рединг, която е европейски комисар за правосъдието и основните човешки права.

ЕНП моли Рединг да следи отблизо България

Трима български евродепутати от ЕНП поискаха заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг, да наблюдава отблизо случващ...

Само преди два дни германският президент Йоахим Гаук даде да се разбере в неделя, че няма да присъства на Зимната олимпиада, която ще се проведе от 7 до 23 февруари.

Говорителката на Гаук увери, че той не изпраща политическо послание, като отбеляза, че няколко негови предшественици на поста не са отивали на Зимни олимпийски игри. Руски медии обаче изтълкуваха решението на германския президент като чист бойкот.

Няколко видни личности на Запад призоваха за бойкот на
Олимпиадата в Сочи, след като в Русия през юни влезе в сила закон, криминализиращ пропагандата на хомосексуализма пред непълнолетни.

Писмо с взрив получи германският президент?

След като преди два дни американският президент Барак Обама получи писмо, в чийто плик имаше рицин, днес германският държавен глава Йоа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com