Виртуални предизвикателства и маратони- трябва да пробвате?

2240
Виртуални предизвикателства и маратони- трябва да пробвате?
Снимка: iStock/Guliver

Идеята за организиране на маратон идва от френския професор Мишел Бреал, който иска да включи дисциплината в програмата на Олимпийските игри през 1896 г. Тази идея е подкрепена от Пиер дьо Кубертен, основателя на модерните игри.  Гъркът Спиридон Луис побеждава на игрите, като взема разстоянието за 2 часа, 58 минути и 50 сек., въпреки спирането за чаша вино.

Маратоните съществуват отдавна. Те са издържали на изпитанията на времето и днес хиляди хора се включват в тези събития. Проучванията показват, че физическата активност при бягане помага при стрес и намаля симптомите на депресия. Участието ви в маратон или бягане може да бъде много мотивиращо. Помага да се съсредоточите и повишава на самочувствието ви. Както много от нещата в живота ни в наши дни, маратоните станаха виртуални.  Какво представлява виртуалният маратон и защо трябва да го пробвате?

Какво е виртуален маратон?

виртуален маратон е бягане на маратон - виртуално. Вместо всички участници да се съберат на едно място в определено време, всеки прави маратона на индивидуално място, което избира. Може да се проведе на определена дата или в рамките на няколко дни, за да участват повече хора.

Как „работи” виртуалният маратон?

Това зависи от организатора, но обикновено по същия начин като традиционния маратон. Като бегач се регистрирате, плащате си таксата и избирате разстоянието, онлайн. Разликата е, че можете да бягате маратона на избрано от вас място или дори на бягаща пътека!

След като завършите маратона си, представяте своето време и през повечето време предоставяте доказателства (снимки), които да покажат вашето време и разстояние. Обикновено резултатите трябва да бъдат представени в рамките на определен период от време.

Какви са предимствата на виртуалния маратон?

Най -очевидното предимство на виртуалния маратон в момента е социалното дистанциране. По време на пандемията COVID-19 виртуалните маратони предлагат чудесен начин хората да могат да продължат да участват, без да излагат на риск здравето си или здравето на другите. Хората не се събират на едно място, не докосват неща като бутилки с вода, химикалки за регистрация и не се блъскат в други хора на стартовата линия.

Виртуалните маратони също предлагат чудесен начин да се избегне главоболието, което идва с някои по-големи събития. Не е нужно да се притеснявате за трафика, да намерите паркинг или да го впишете в забързания си график. Друг огромен бонус е времето. Знаем, че е непредсказуемо, така че виртуалният маратон ви позволява да планирате това, като изберете конкретен ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Терористична заплаха: Париж 2024 остава без церемония по откриване?

120 дни до Париж 2024: Златният медал по пътя на Мохамед към планината

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт