Заверата Русия - САЩ в Сочи е факт

13999
Заверата Русия - САЩ в Сочи е факт

И все пак има нещо гнило на леда в Сочи. Преди 15 дни френският вестник "Екип" написа, че Русия и САЩ са влезли в договорка за разпределение на златото във фигурното пързаляне. Авторитетното издание се позова на скрит зад анонимност руски треньор, който се разприказвал пред приятели в заведение в Сочи .

Информацията гласеше: "Русия прибира отборната титла и златото в спортните дуети, а САЩ триумфира в танцовите двойки. Сделката ще стане благодарение на сериозната квота съдии от Русия и САЩ, които ще дават оценки в името на общата кауза." Френският вестник написа целта на договорката - канадските фигуристи да останат без злато и в трите надпревари. Опроверженията от руската и американската делегация бяха в стил "Това е нелепо и смехотворно". В понеделник вечерта американският дует Чарли Уайт и Мерил Дейвис получи сбор 195,52 точки и изпревари за златото канадците Теса Верту и Скот Моър (190,99 т.). Както предвиди "Екип".

Дни по-рано руснаците празнуваха злато на Максим Транков и Татяна Волосжар при дуетите. А още във втория ден от игрите Русия спечели и отборната титла, пак изпреварвайки Канада. Точно както предвиди "Екип".

В САЩ титлата на Дейвис и Уайт е възхвалявана като "най-доброто американско представяне в Сочи". Това е и първо злато за янките в танцовите двойки на олимпийски лед.

В Канада ближат рани, като припомнят предсказанието. Но без обвинения, защото в спорт като фигурното пързаляне оценяването е до известна степен субективно и подлежащо на съмнения.
Но скандалът с разпределеното злато между Русия и САЩ не бе единствен в този спорт на игрите.

Изумително съчетание на 15-годишната Юлия Липницкая в отборната надпревара бе атакувано зад Атлантика. Канадски медии се жалваха, че руското чудо играло по сантиментална струна у съдиите, като девойката изпълнила съчетание на музика от великия филм "Списъкът на Шиндлер".

А и в руския лагер се вихрят скандали. Алексей Ягудин, шампион Солт Лейк Сити 2002, обвини обкръжението на звездата Евгений Плюшченко в смъртни заплахи.
"Обадиха ми се няколко човека, включително съпругата на Плюшченко Яна Рудковска - написа в туитър Ягудин. - Заплашиха семейството ми. Беззаконието продължава..."
Ягудин разкритикува Плюшченко, който се оттегли от олимпиадата след отборната надпревара заради травма в кръста. Но ще участва на шоуспектакъл след 2 седмици, където го чака огромен хонорар.

"Eкип" разкри скандална договорка между американци и руснаци в Сочи

Скандално разкритие на френския в. “Екип” взриви социални мрежи и световни агенции, отразяващи Олимпиадата в Сочи. Според а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт