X
 
 

Златен медал за ансамбъла на България на Световната купа!

1901 0
photo of Златен медал за ансамбъла на България на Световната купа!
Снимка: ММС
Ансамбълът по художествена гимнастика на България за пореден път накара феновете на спорта у нас да настръхнат с изпълнението си в съботния следобед, което донесе златни медали на възпитаничките на Весела Димитрова.

По време на Световната купа в зала "Арена Армеец" грациите ни впечатлиха с второ изключително трудно изпълнение и, въпреки че допуснаха няколко неточности, получиха много високи оценки и в крайна сметка се отличиха със златните медали в многобоя - най-трудна дисциплина в художествената гимнастика.

"Златни" благоевградски момичета с международно признание

Художествената гимнастика може да се похвали с нови "златни" надежди. Момичетата от клуба по художествена гимнастика "Пирин" от Благоев...

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова събраха сбор от 49.350 след изиграване на двете си съчетания и запазиха първото място, на което се бяха настанили още след първия състезателен ден.

В първия ден на състезанието "златните момичете" дадоха шеметен старт на надпреварата с изпълнение на 5 топки, заслужило 24.950 (16.100 точки трудност, 8.850 за изпълнение).

Възпитаничките на Весела Димитрова допуснаха някои неточности днес, които обаче не повлияха за това да постигнат висок резултат. 24.400 бе оценката, която дадоха съдиите. От тях 16.500 за трудност и 7.900 за изпълнение.

Зад България се класира Италия със сбор 48.800 (24.300 на пет топки и 23.900 на обръчи и бухалки). Топ три допълни Япония с 46.800 (23.350 на 5 топки и 23.050 на обръчи и бухалки).

Катрин Тасева: Българските гимнастички са много конкурентноспособни

„Мисля, че всички български гимнастички сме много конкурентоспособни и то не само на рускините, а на абсолютно всички“, тов...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално