BABA ZULA също ще свирят на TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015

16555
BABA ZULA също ще свирят на TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015

Афишът на Tranfiguration Festival, който ще се проведе за пръв път между 6 и 9 август тази година в село Долен (на 28км южно от Гоце Делчев), включи още едно голямо и обичано име от балканската сцена. Турската музикална формация Baba Zula, която комбинира модерно звучене с традиционни турски и близкоизточни фолклорни мелодии и зрелищно шоу, ще излезе на главната сцена на фестивала.

Създадени в Истанбул преди 20 години, Baba Zula вече имат 8 студийни албума, последният от които излезе през миналата година. Обширните влияния в музиката им и безкрайната гама от инструменти, които използват, съчетани с екстатичното им сценично шоу бързо им печелят титлата "Любимата алтернативна музикална формация на Турция" и то напълно заслужено. Световна слава им донася участието във филма "Музиката на Истанбул", като след него те не спират да обикалят международни фестивали и да свирят в почти всяко кътче на планетата.

Сръбските тръбачи "Барка Брас Бенд" се присъединяват към фестивала Бохеми Банско

Последният уикенд на юни Банско ще се разлюлее под звуците на балканския неравноделен ритъм, с единствения по рода си фестивал „Б...

Тук можете да видите промо видео на Baba Zula.

Също така в нашия YouTube канал ще видите първите няколко от серията документални клипа за някои от основните участници на Transfiguration Festival 2015. Видеопрезентации са предвидени за всички основни проекти на фестивала.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика