Биография на Брайън Мей излиза дни преди концерта на Queen в България

6319
Биография на Брайън Мей излиза дни преди концерта на Queen в България
Снимка: Сиела

Двигателят нa легендарната британска група Queen – Брайън Мей – разказва несподеляни досега факти от живота и музикалния си път в биографичната книга „Брайън Мей. Цялата история на Queen”. Специално за концерта на Queen в София ИК „Сиела” дава възможност на читателите да надникнат „зад кулисите” на великата група и да научат много за отношенията на китариста Брайън Мей с Фреди Меркюри.

Британската журналистка Лора Джаксън успява да накара иначе скромния и по-скоро мълчалив Мей да разкрие душата си. От книгата разбираме интересни подробности за личния живот на китариста, за връзката му с актрисата Анита Добсън, която го вдъхновява да напише хита „I Want It All”, както и за влечението му към астрономията.

Преди 22 години казахме сбогом на Фреди Меркюри

На днешния ден преди 22 години почина един от най-великите музиканти в историята – фронтменът на Queen Фреди Меркюри. Той се сбог...

В „Брайън Мей. Цялата история на Queen”, разбира се, е отделено голямо внимание на Queen и взаимоотношенията между членовете на групата. Мей разказва как в началото подхожда с подозрение към колоритната личност на Фреди Меркюри, но конфликтът на характерите все пак се трансформира в здраво приятелство. Книгата не рови в скандалите около групата – те присъстват единствено за фон, за да изпъкне личността на нетипичната рок звезда Брайън Мей.

Преводач на „Брайън Мей. Цялата история на Queen” е Лилия ИлиЕва, която написа биографичната книга на супергрупа „Фондацията” по-рано тази година.

Концертът на Queen и Адам Ламбърт е на стадион „Георги Аспарухов” на 23 юни от 20:00 часа.

 

Златните хитове на Queen в бар Rock IT

Тази сряда в бар Rock IT от 21.00 часа ще стартира поредната музикална емоция този път със златните хитове на Queen, пресъздадени така ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com