Габриела Янкулова ще представя България на световния финал на Red Bull BC ONE в Ню Йорк

2105
Габриела Янкулова ще представя България на световния финал на Red Bull BC ONE в Ню Йорк
Снимка: Red Bull BC ONE

Националната победителка в брейк състезанието Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria замина за Ню Йорк към световния финал от сериите. На 10-ти и 11-ти ноември тя ще участва в последните квалификации преди големия световен финал на 12-ти ноември. Габриела ще представи страната ни в най-престижното събитие от световната брейк сцена.

Двайсетгодишната представителка на FOOTPRINTz Crew, Габриела (B-Girl Gubchy), замина на 09.11 към Ню Йорк, където още на следващия ден предстои да се изправи срещу първите си опоненти в състезанието.

"Пътувам за пръв път към САЩ. Вълнувам се да изпитам цялото преживяване и то, тръгвайки сама. Не зная какво ме очаква и съм любопитна. Срещала съм 80% от имената на съперниците ми и преди в различни канали и мисля, че нивото е доста високо."

B-Girl Gubchy се занимава с брейк от 5 години. За момента има участия в международни състезания и множество победи в национални такива.

"Фактът, че имам шанс да бъда на това събитие, заобиколена от имена, които са в играта от +/- 10 години, за мен е просто вдъхновяващо. Щом животът ми го поднася това сега, значи съм готова. Само остава да го узная като стигна там.", споделя ни Габи.

Red Bull BC ONE стартира през 2004 с квалификации в 18 държави, а през 2022-ра година се разраства с 60 събития в над 30 пазара. В България състезанието се провежда през 2012-та и 2014-та година. Всяка година хиляди брейкъри от цял свят се съревновават, за да получат шанс да стигнат до световния финал на най-голямото и престижно състезание по брейк в света. От всички тях, само 16 B-Boys и 16 B-Girls получават възможността да участват в ожесточена 1в1 отворена битка, а само 1 става световен шампион.

"За мен е важно да бъда вярна на себе си и да покажа стила си без страх и притеснение от нивото ми. Искам фокусът ми да е насочен върху изразяването, връзката с музиката и хората около мен; да покажа лудостта си, любовта си към културата и танца. Представям крюто си FOOTPRINTz , както и страната ни и се надявам това да мотивира младото поколение.", казва b-girl Gubchy.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com