Кралете на винтидж културата се завръщат

2821
Кралете на винтидж културата се завръщат
Снимка: Braverijah Gregg и Bg Sound Stage

Ненадминатата ретро сензация Postmodern Jukebox на музикалния гений Скот Брадли идва за трети път в България. След множеството бисове, овации и екзалтирани коментари, които феновете на групата им изпратиха след първите две гостувания у нас, Postmodern Jukebox се завръщат на родна територия след малко повече от една година. Концертът им в България ще бъде на 15 май в Зала 1 на НДК.

От февруари формацията вече атакува милионите си почитатели по света с огромно турне в две дестинации – Америка и Европа, с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас.

PMJ генерира огромен успех в социалните мрежи, които остават единствения им канал за промотиране. Postmodern имат космическите 500 милиона гледания и над 3 милиона последователи в YouTube. Само кавърът на “Creep” на Radiohead има над 45 млн. гледания, следван от хитовете „All About That Bass“ с 36 млн., „Bad Romance“ - над 20 млн.

ИСТОРИЯТА

Успехът на PMJ безспорно се дължи на неговия създател и основен двигател Скот Брадли. Роденият в Лонг Айланд Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по един нов и неочакван начин.

Талантливият американец използва езика на музиката да докаже по свой начин максимата, че новото е добре забравено старо. Идеята е проста – най-големите хитове от 21 век и края на 20 век, преработени в традициите на джаза на 20-те, ирландския фолк, рагтайм и суинг и дори ретро кабаре. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“ с изключение на парчетата, които в оригиналния си вариант притежават нещо ретро. Така превръща „Toxic“ на Бритни Спиърс в джаз версия в стил Гетсби или „I Will Survive“ във винтидж джаз версия от 40-те.

Заснема първите видеоклипове на кавъри в... своето мазе! Оригиналният му подход бързо привлича не само цветна палитра от музиканти и съмишленици, но и вниманието на медиите и публиката. Машината на времето Postmodern Jukebox започва да работи на пълна скорост през 2012 година.

ФОРМАЦИЯТА

Postmodern не е група. Това е непрекъснато обновяваща се формация на ротационен принцип. Над 70 таланта - музиканти, певци, танцьори са участвали досега в клиповете, албумите и концертите им. Голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, някои са носители на наградата Грами.

Всяка песен идва със собствена стилистика, инструменталисти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми. А неустоимите дами допълват божествените си гласове със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим. Изпълнителите са сами избират дрехите си и влизат роли от епохата.

СОФИЯ 2018

На концерта през май отново ще видим едни от най-ярките звезди във вечно обновяващия се състав на Postmodern Jukebox! Кои ще бъдат те е изненада за публиката.

Билетите са в продажба в системата на Ивентим, на касите на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Емели Санде - безнадеждният романтик

Група ALI: Правим музика, която да изпълва душата

Започна грандиозният фестивал Coachella 2024: Кои бяха звездите в първия уикенд (ВИДЕО)

Концертът Led Zeppelin Symphonic в София се отлага за септември

Midalidare Rock in the Wine Valley 2024: Ясни са всички групи за голямата сцена

SOLAR буди нощна София с CAMELPHAT на 7 юни

hug or handshake представят най-новия си сингъл "Waiting Till September" (ВИДЕО)

Джак Саворети за първи път в София - 23 септември 2024 г. в Зала 3 на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика