Квартет Destiny наследява музиката на Hypnotic

56149
Квартет Destiny наследява музиката на Hypnotic

Цигуларката Гергана Алексиева, която бе в основата на успешния квартет Hypnotic от създаването му, се завръща на сцената с новия си проект – дамския квартет Destiny. Италианските продуценти - композиторът Маурицио Абени и носителят на Оскар, тонрежисьорът Марко Стречони - работиха цяло лято по концепцията на проекта.

По повод първия запис на Destiny Стречони пристига в София след броени дни. У нас той е и във връзка с  поредната си колаборация със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, с който втора година записва филмова музика.  Разбира се освен с новите пиеси, момичетата от формацията ще радват меломаните и с незабравимите аранжименти на Маурицио Абени, който предостави на квартет Destiny изключителните права за своята музика.

Гергана Алексиева, квартет Hypnotic: Заедно сме заради музиката

Гергана Алексиева свири на цигулка от петгодишна. Участвала е в записите на саундтраци на филми като The Punisher с Джон Траволта, но я...

Destiny е естественото музикално продължение на дългогодишните творчески усилия на Гери и целия екип, работил с нея до момента. Визуалната  концепция е на Искра Стоилова  и нейното Floor 5 Studio. Британският моден бранд QUIZ ще се грижи за бляскавия външния вид на Destiny. Скоро ще стартира и официалният уебсайт на квартета, дело на Studio X.

Ето кои са съучастниците на Гери по пътя на успеха:

Най-младият  член на групата Джанина Драгоева (цигулка) блести със завиден интелект  за крехката си възраст. Амбицията  й  за развитие на нови музикални хоризонти я направи перфектния участник в новия проект. Любимка на всички, Джани се превърна  в талисмана на Destiny. Тя може да се похвали още и със съвместни изяви с цяла плеяда български и чуждестранни музиканти (Теодосий Спасов, Акага, Миро) (Райън Лесли, Джейкъб Стадел). Неин „специалитет“ са телевизионните и шоу формати VIP Brother, "Шоуто на Слави", Евровизия.

Ивелина Туджарова  е един от най-талантливите млади виолисти в България. Фактът, че тя е част от състава на Софийска филхармония, говори сам за себе си. Страстно отдадена на класическия жанр, Ивелина  е обиколила света с български и международни класически оркестри и камерни състави.

Аранжорът на Бочели пристига за концерта на квартет Hypnotic

Уважаваният италианският композитор Маурицио Абени, работил с Андреа Бочели по хитовия му албум Romanza, ще гостува на гала концерта на...

Лора Табакова (виолончело) прекарва по-голямата част от живота си, радвайки чуждестранната публика. Десетките концерти с камерни състави по света правят Лори    един изключителен инструменталист със заразяващо артистично присъствие. С изразен вкус към перфекционизма, тя е шлифовала стила си в престижни майсторски класове  и музикални академии у нас и по света (Москва, Лондон, Лугано).

Проектът Destiny вече има своя фейсбук страница, която до активирането на официалния уебсайт ще даде възможност за двустранен контакт с публиката и новини около квартета.

www.facebook.com/Destiny.quartet

www.destiny.bg

Старата песен на нов глас - Besame Mucho от квартет Hypnotic

За първи път талантливите музикантки от квартет Hypnotic представят студийната си версия на неостаряващата класика Besame Mucho на Конс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика