Любо Киров с три изключителни концерта пред повече от 11 000 души в зала 1 на НДК (СНИМКИ)

1971
Любо Киров с три изключителни концерта пред повече от 11 000 души в зала 1 на НДК (СНИМКИ)
Снимка: Фотограф: Иван Ерменков за ArtVent

Три изключителни концерта, три поредни вечери, три пъти препълнена зала 1 на НДК. Това беше кулминацията на "Турне 2023" на Любо Киров, който направи впечатляващо музикално шоу на световно ниво. Повече от 11 000 души пяха в един глас, танцуваха и преживяха емоционално тридневния маратон от концерти на 8, 9 и 10 ноември.

"Благодаря ви! За това, че всеки път оставяте следа в сърцето ми. Че всеки път ме карате да бъда най-щастливият човек на света. Че толкова години ми позволихте да правя това, което искам", сподели Любо Киров.

Още: Любо Киров с безкомпромисни звук, осветление и сцена за трите големи концерта в НДК

Фотограф: Иван Ерменков за ArtVent

"Восъчен герой" беше ударното начало на всяка една от трите вечери. Любо Киров изпълни и превърналите се в знакови за българската музика песни "Както преди", "Ти можеш", "Ако сме двама", "Целуни ме", "Има ли цветя", "Заедно" и др. Специален гост на първия концерт беше Мария Илиева за дуета "Alright", а Михаела Маринова бе неизменна част от цялото турне с "Мога". Силно емоционално беше изпълнението на "Усеща се сила", в което се включиха деца от вокална група "Бон-Бон".

Безкомпромисен звук, впечатляващи осветление и визуални ефекти направиха музикалния спектакъл забележителен, какъвто публиката е свикнала да получава всеки път от любимия си артист. С него на сцената бяха музикантите от Голямата банда - Ангел Дюлгеров (китара), Радо Казасов (барабани), Пламен Денчев (клавишни), Евден Димитров (бас), както и вокалистите Мария Матеев, Тома Здравков и Росен Кукошаров.

Още: Любо Киров пее три вечери подред в зала 1 на НДК

Фотограф: Иван Ерменков за ArtVent

Близо 25 000 души станаха част от "Турне 2023" на Любо Киров по време на десетте концерта в страната, абсолютно разпродадени предварително. Това го направи и най-продаваното събитие на поп изпълнител за годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Медиен партньор на "Турне 2023" беше БГ Радио. 

Творческата година на Любо Киров

2023-та започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му "Целуни ме" стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та. Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за "БГ албум" и "БГ изпълнител".

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда "Икар" в категория "Атракционно и сценично изкуство" за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Той получи и отличието "Златно перо" за принос към българските култура и изкуство.

Фотограф: Иван Ерменков за ArtVent

В началото на февруари песента му "Усеща се сила" беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне.

За поредна година той отново е в класацията на престижното списание "Forbes" "Топ 70 на българските знаменитости", което го постави на първо място като музикален изпълнител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com