Няколко причини да НЕ пропуснеш Vola Open Air 2018

6345
Няколко причини да НЕ пропуснеш Vola Open Air 2018

Ако все още не тествал тридневното музикално-айляшко планинско приключение, наречено „Vola Open Air”, то горещо те съветваме да му отделиш специално внимание сред вихрушката от летни фестивали догодина, поради няколко причини:

1. Мястото...

Цирк, масажи и графити в дните на Vola Open Air 2017

Посетителите на Vola Open Air 2017 ще могат да се включат в дълъг списък с дневни активности по време на фестивала. TENT CITY HUSKY ще ...

От началото на историята си, която започва през далечната 2007 година (настоящото издание бе шесто), фестивалът, който се ражда в главите на група ентусиасти като идея за едно чудесно опън еър парти с концептуална музика, се провежда на връх Околчица, в живописния Врачански балкан. Зоната обхваща цялата очарователна и така широка поляна, част от гората и околностите, което гарантира стопроцентово потапяне в природна атмосфера, невероятни панорами и пълен ескейпизъм от нажежения градски хабитат.

2. Околностите...

Ако си фен на планинските преходи или пък си решил да я караш по мързеливата лайсна и си дошъл с колата си, то може да отделиш известно количество от дневните часове за разходка до някое от красивите възрожденски селца в подножието на хълма или до самата Враца, която ще ти предложи потапяне и в не по-малко живописните култура и бит на Северозапада.

3. Музиката...

Австралийското трио AFRIK FUTURISM идва на Vola Open Air

Дългогодишните играчи на австралийската музикална сцена Kenyaa, Mista Monk и Future Roots, обединени в триото AFRIK FUTURISM се присъед...

Къде без нея. Както казахме, от самото начало в концепцията на Vola Open Air заляга идеята за селектирана и внимателно подбрана музикална подбрана, а не стилов миш-маш, какъвто готвят редица други летни фестивали, и настоящото издание, се придържаше към тази философия напълно. Лайнъпът включи богата палитра актуални международни и родни музиканти, които не оставиха публиката да си легне нито за миг в продължение на цели 48 часа с микса от бас, електроника, хип-хоп, дръм-енд-бейз и грайм, които се лееха от трите сцени, разположени в различните краища на фестивалната зона.

Посетителите имаха късмета времето да е идеално за планина и с това пречките пред доброто изкарване се свършиха. Фестивалът бе открит в късния петъчен следобед и купонът продължи до 6 часа сутринта, с изпълнянията на Oto, Clavexperience, Drumset Vision, Vasquez, Soulnd, Vagabond и други. Хедлайнери за вечерта бяха британското дуо SpectraSoul, чиято музика наелектризира тълпата. Най-неуморните посетители направиха и най-добрата комбинация - посрещнаха последните от line up-а заедно с изгрева.

След загрявката първия ден, на втория програмата беше още по-гъста. На главната сцена артистите се заредиха още от рано - Saturated Pixels, Tenekiq, Onslaught и Pаramether са малка част от тези, които се качиха на нея. Тълпата разпалено се опитваше да приглася на бесните рими на Жлъч по време на изпълнението му с Гена, а австралийското трио AFRIK FUTURISM запозна публиката с африкански и латински клубни бийтове. В разгара на вечерта мултинструменталистът Swindle взриви тълпата с невероятното си присъствие и съчетанието си от джаз и фънк инструментали с дъбстеп и грайм бийтове.

За будните през деня имаше на разположение дълъг списък с активности. Артистична група „О“ пренесоха цял цирк на фестивалната територия и представиха акробатични, комедийни и музикални номера, както и жонглиране с ножове и огнени факли. Уъркшоп за графити, зип линия и работилница за снимки бяха сред другите атракции. Събитието се осъществи и благодарение на всички приятели и партньори на фестивала.

Три музикални сцени на връх Околчица за Vola Open Air 2017

Международна селекция от музиканти, невероятни гледки и богата паралелна програма ще предложи един от най-високите фестивали в България...

С ударен line up, девствена природа и разнообразни активности, двата фестивални дни минаха твърде бързо. Това издание на Vola Open Air вдигна летвата още веднъж и с нетърпение ще очакваме да видим какво ще издигне един от най-високите фестивали в България още по-високо при следващото му издание.

Официален сайт на фестивала: http://volaopenair.com/

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com