Нов проект на Вера Шандел и Михаил Йосифов възражда българската музика

3331
Нов проект на Вера Шандел и Михаил Йосифов възражда българската музика
Снимка: ПР

Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers, Вера Шандел, и един от най-добрите български музиканти Михаил Йосифов, започват съвместния си проект BG Vintage с концерт-спектакъл на 23-ти май от 19.30 ч. в City Mark Art Center.

Проектът BG Vintage има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, и да я обогати със специално създадена авторска музика в стилистиката на винтидж културата.

BG Vintage е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. Това е музикален продукт с високо качество, който обединява минало, настояще и бъдеще, и свързва няколко поколения професионални музиканти (утвърдени и съвсем млади, тепърва изгряващи) и публика от различни поколения – благодарение на репертоара си – достъпен и атрактивен както за млади, така и за по-възрастни.

Това е и естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа на проекта – Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас – Sentimental Swingers, зад концерта SWING-ирай България, Салон на изкуствата през 2012, зад големия концерт-спектакъл Life Is An Eternal Swing, зала 1 на НДК, Киномания, 2015, и зад поредица от интимни и по-мащабни срещи на българската публика с музиката от златните години на суинга.

На 23-ти май на сцената ще се качат изключително талантливи млади музиканти, чиято енергия завладява сетивата: Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). До тях ще застане небезизвестния тромбонист Велислав Стоянов и цялото водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент).

Билети за първия концерт-спектакъл BG Vintage на цени от 15, 18, 20 и 23 лева могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк Арт Център, бул. "Янко Сакъзов 30", тел. 02/ 955 74 78.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com