Още два топ оркестъра на Сърбия идват за най-голямото надсвирване у нас - БАЛКАНИЦА

2423
Още два топ оркестъра на Сърбия идват за най-голямото надсвирване у нас - БАЛКАНИЦА

Още две сръбски духови топ формации ще дойдат за първи път у нас, за да се включат в грандиозното опияняващо надсвирване БАЛКАНИЦА. С „Elvis Ajdinovic Orkestar“ и „Orkestar Dejan Jevdjic“ виртуозите на тромпета, които ще премерят сили на 26 февруари на сцената на зала 1 на НДК, стават четирима.

Ромските крале на балканските ритми „Elvis Ajdinovic Orkestar“ са една от най-популярните брас групи в западната ни съседка. Начело на оркестъра е известният тромпетист Elvis Ajdinovic. Формацията е създадена през далечната 1970 г. от бащата му - Demko Ajdinovic, легендарен майстор на тъпана, печелил фестивала в Гуча рекордните 7 пъти.

Принцът на ромския джаз Марко Маркович води трубачите си за голямото надсвирване "Балканица"

Един от най-големите виртуози на балканските ритми тромпетистът Марко Маркович ще се включи със своя оркестър в лудешкото надсвирване Б...

Elvis поема щафетата от именития си родител едва на 16-годишна възраст и за кратък период от време воденият от него оркестър става един от най-търсените не само в Сърбия, а и на Балканите. Освен талантливия тромпетист в състава на „Elvis Ajdinovic Orkestar“ влизат още редица енергични и талантливи музиканти, които продължават семейната традиция да взривяват публиката с неподражаем стил и настроение.

Другата сръбска формация „Orkestar Dejan Jevdjic“ също e с дългогодишна традиция и включва едни от най-великите балкански трубачи. Подобно на своя баща, дядо и прадядо звездата на групата Dejan Jevdjic започва да свири на тромпет от много ранна детска възраст и в момента е признат за майстор-виртуоз. Други двама емблематични музиканти в оркестъра Milovan Babic и Dragan Lazoviс Gongo също са наследили уникалните таланти от своите легендарни родители.

Именитият оркестър, отличаващ се с изключително разнообразен репертоар, включващ както авторска, така и стара народна музика от Южна и Източна Сърбия, печели редица водещи награди, сред които „Zlatiborska pletenica“ през 2001 г. за най-оригинална музика, „Zlatnu trubu“ през 2005 г. и разбира се, доста отличия от фестивалите в Гуча.

Заедно с „Orkestar Danjiela“ и „Orkestar Marko Markovic“ победителите от най-големите фестивали за духова музика в света ще станат част от лудешко-веселото преживяване в София с най-обичаните горещи ритми и майсторски импровизации.

Оркестър №1 на Сърбия идва за най-голямото надсвирване в София

Специално за най-голямото и лудешко надсвирване БАЛКАНИЦА, което ще се проведе за първи път в София на 26 февруари 2017 г. на сцената в...

БАЛКАНИЦА е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com