Представители на МУЗИКАУТОР взеха участие в лекторския панел в професионалния курс "Музикалният бизнес като творческа индустрия"

1581
Представители на МУЗИКАУТОР взеха участие в лекторския панел в професионалния курс "Музикалният бизнес като творческа индустрия"
Снимка: Музикаутор

Лектори на МУЗИКАУТОР взеха участие в първото за България обучение, в което се разглежда ролята на всички участници в музикалния бизнес – автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и други, както и пътя на техните приходи. Целта на курса „Музикалният бизнес като творческа индустрия“ е да се очертаят рамките, необходими за устойчива кариера в музикалната индустрия.

Във втория ден на обучението бяха разгледани темите „Музикално-издателска индустрия“ и „Звукозаписна индустрия“ с лектори от България и чужбина.

МУЗИКАУТОР взе участие в Общото събрание на CISAC в Мексико заедно с над 70 авторски дружества от целия свят

Българската организация МУЗИКАУТОР участва със свое представителство в Общото събрание на CISAC (Международната конфедерация на дружест...

Представителите на МУЗИКАУТОР Росина Петрова – мениджър „Развитие“ и „Международни отношения“, Снежана Ашминова – мениджър „Лицензиране публично изпълнение“, и Ралица Петкова – специалист „Дигитално лицензиране“, засегнаха темата за управлението на авторските права, индустриите, в които се използва музика и задължението на ползвателите за уреждане на правата при използване на музикални произведения. Експертите посочиха също предимствата, които всеки автор ползва при членство в организация за колективно управление на права, важността на сдружението при защитата на авторските права и ролята му на свързващо звено между авторите и ползвателите, между различните колективни сдружения в цял свят и българската музикална индустрия.

„Законодателната среда не дава възможност да се прилага адекватно защитата на авторските права. Сега действащата нормативна уредба създава безпрецедентен модел, който е в противоречие с практиката на Европейския съюз. Всичко това уврежда сериозно интересите на правоносителите и поставя страната ни в ъгъла на картата на развитите демократични общества“, заяви Иван Димитров – изпълнителен директор на МУЗИКАУТОР.

Гост-лектори за деня бяха още Силвен Пиат – бизнес директор на Международната конфедерация на дружествата на композитори и автори CISAC, Станислава Армутлиева – управител на от Вирджиния Рекърдс, и Лодовико Бенвенути – управляващ директор на Европейския офис на Международната федерация на звукозаписната индустрия IFPI.

Обучението се провежда в периода 12-16 юни 2023 г. и е организирано от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) съвместно с Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) към УНСС. То се осъществява с финансовата подкрепа на грант „Секторни инициативи“ от ПРОФОН. Курсът завършва със сертификат, издаден от ИИСТТ/УНСС на всички, които са присъствали на минимум 80% от лекциите на интензивното 5-дневно обучение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

След 8 години пауза: Сиа издава нов албум (СНИМКИ)

Captain Hollywood Project се присъединява към SPICE Music Festival 2024 в Бургас

Излиза новият албум на Дуа Липа "Radical Optimism" (ВИДЕО)

Ofenbach, Alok и Oliver Tree с хитове с милиарди стриймвания на главната сцена на фестивала EXIT

Dubioza Kolektiv пред Actualno: Българската публика е най-лудата, затова ви обичаме!

Били Айлиш обяви световно турне, идва и в Европа (ВИДЕО)

Месец до концерта на Кори Тейлър в София: Вече са ясни и подгряващите групи

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com