X
 
 

"The Quartet" с концерт в Културно-информационния център на Република Македония

375 0
photo of "The Quartet" с концерт в Културно-информационния център на Република Македония
Снимка: КИЦ Македония
Музикалния състав „The Quartet“ ще изнесе свой концерт в Културно-информационния център на Република Македония в София (ул. “Оборище” 7) на 20 септември, с начало от 18:30 часа.

Квартетът, в състав Якимовска Мария – флейта, Петровска Биляна – пиано, Стипаничев Динко – контрабас, Стевковски Гоце – барабани, ще осъществи своята първа изява в София. От формирането на групата през април 2017 година, камерният състав за кратко време реализира много концертни изяви из градовете в Република Македония, във Велес, Свети Николе, Щип, Тетово, Куманово, Кавадарци и Кочани.

Школата по народно пеене и инструменти на Марин Бърдарев с вълнуващ концерт

Вълнуващ концерт изнесоха възпитаниците на Марин Бърдарев от Школата по народно пеене и народни инструменти към общинската програма &bd...

В програмата на концерта е предвидена Сюитата за флейта и джаз пиано трио, написана от джаз пианиста и композитор Клод Боулинг през 1973 година и съставена от седем части. Това музикално произведение, създадено за класическа флейта, е посветено на известния флейтист Жан Пиер Рампал, и джаз пиано трио (пиано, контрабас и барабани). В САЩ, през 1975 година, албумът в който свирили композитора и пианист Боулинг и Рампал бил номиниран за награда Грами, за най-добро изпълнение на камерна музика.

Концертът ще предложи камерна музика, композирана с отлично съчетание между класическата и джазовата музика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители