Улиците на София оживяват с френския фестивал Fête de la Musique

10734
Улиците на София оживяват с френския фестивал Fête de la Musique

На 21 юни (вторник), София ще отпразнува Деня на Музиката с един от най- популярните международни улични фестивали – Fête de la Musique.

Събитието ще се проведе на 3 места на открито в центъра на града:  Градина „Кристал“, Градина зад Руската църква и пл. “Княз Александър I” – площадката на бившия мавзолей между 17.00 и 22.00 часа. Входът е свободен.

YALTA CLUB обяви грандиозната си програма за SOLAR SUMMER

Dubfire идва с шоуто си от Coachella, а останалите акценти са Danny Tenaglia, Joseph Capriati и техно двойката Adam Beyer b2b Ida Engbe...

На всяка една от локациите ще звучи различен стил музика, сред които: рок, суинг, поп, джаз, хип хоп, електронна музика и други. Участието във фестивала е напълно свободно, както за музиканти любители, така и за професионалисти, които са изявили желание за участие чрез формуляр за записване, достъпен на сайта на събитието.

Първото издание на Fête de la Musique е през 1982-ва година в Париж и е инициирано от тогавашния Министър на културата на Франция. Днес Фестивалът на музиката се провежда на 5 континента, в над 120 държави и 540 града. Датата – 21 юни e избрана, тъй като най-често съвпада с първия ден на лятото в Северното полукълбо.

Това, което прави Фестивала различен, е идеята да обедини музиканти (аматьори и професионалисти) и публика около страстта им към музиката и танците, и да даде възможност за изява на всеки. Една от причините Fête de la Musique да добие такава популярност е, че събитието е насочено към хора от всякакви възрасти, набляга на разнообразието от стилове музика и не се ограничава със сцени, а превръща целия град в такава!

Фестивалът на музиката се организира от сдружение Култограф с подкрепата на Френски Институт в България и Столична Община.

Richie Hawtin, Jackmaste rи Hot Since 82 се присъединяват към Exit Dance Arena

Richie Hawtin, един от най-великите артисти на всички времена, ще се качи на сцената на Dance Arena на Exit Festival в неделя, 10 юли. ...

За повече информация относно Fête de la Musique в София на 21.06.2016 г. :

Website: https://fdlmsofia.com/

Facebook

Twitter

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com