Дело за $100 млн. след стрелбата в Нютаун

10600
Дело за $100 млн. след стрелбата в Нютаун

Адвокат, упълномощен да представлява шестгодишно момиченце от училище "Санди хук" е подал иск за обезщетение в размер на 100 милиона долара, срещу щата Кънектикът, предаде РИА Новости.

Ървин Пински, представител на шестгодишната Джил Ду възнамерява да осъди щата за "неспособност да предотврати трагичния инцидент" при който психично болен младеж причини смъртта на 26 деца и учители.

Американски учители ще се учат да стрелят

От асоциацията на притежателите на огнестрелно оръжие в американския щат Охайо обявиха, че организират безплатни курсове по стрелба за ...

"Джил е била в клас и по високоговорителя е чувала как разстрелват приятелите й. Причинена й е емоционална и психическа травма", заявява Пински.

Преди дни пък американските власти задържаха жена, обвинена, че се опитва да извлече дивиденти от големия обществен интерес след смъртоносната стрелба в началното училище в Нютаун. Задържаната Ноел Алба се е представяла за леля на една от жертвите.

Алба, 37-годишна от Бронкс, е изправена пред възможност за пет години лишаване от свобода и глоба в размер до 250 000 долара, ако бъде призната за виновна в предполагаема схема да заблуди дарители след стрелбата в „Санди Хук”.

Редактор: Десислава Ушатова

В Лос Анджелис граждани предават на полицията огнестрелни оръжия

Хиляди хора в Лос Анджелис предадоха личните си огнестрелни оръжия в рамките на благотворителна кампания за Коледа, организирана от мес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com