Асен Григоров: Ние сме със служебно управление - нещо като да са ни спрели тока

6864
Асен Григоров: Ние сме със служебно управление - нещо като да са ни спрели тока
Снимка: Личен архив

Как трябва да гласуваме, за да имаме най-накрая редовно правителство? На България й трябва 50% избирателна активност, за да има редовно правителство.

"Румънците ни изпревариха "с 200". Хърватите влязоха в Шенген и Еврозоната. Ние сме със "служебно управление" - нещо като да са ни спрели тока, и да караме на армейски генератор от 80-те години на миналия век. Цел номер 1 на тези избори е да се отървем от тази руска хватка. Властта трябва да се върне там, където и е мястото - в Народното събрание. Там е нашето представителство, там имаме контрол върху процесите. Пиша това, защото виждам, че според всички социологически изследвания има голям процент колебаещи се. Искам да им дам аргументи, за да отидат да гласуват. Колкото по-голяма е избирателната активност, толкова по-легитимен ще е този парламент. Разбира се, гласувайте с машина, ако искате да е сигурно че гласът ви е преброен, и то - правилно :)". Това това написа журналистът Асен Григоров във фейсбук.

Politico: Републиката на Радев и безизходицата в България

Петите парламентарни избори в България за последните две години в неделя едва ли ще доведат до излизане от дългогодишната политическа б...

Всички социологически агенции прогнозират около 40%, а колебаещите се са 15%. Ако те излязат, може да има мнозинство от 121 депутати.

Анализатори коментират, че най-голям шанс това да се случи, е при убедителна победа на коалицията ПП-ДБ. На предишните предсрочни избори победи ГЕРБ, но не получи подкрепа за правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com