22-годишен е задържан за опит за убийство във Велинград

11601
22-годишен е задържан за опит за убийство във Велинград
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик се провежда разследване за опит за убийство на Христо Първановски, извършен на 12 юли 2015г. във Велинград.

В хода на разследването е разкрит и задържан извършителят на престъпното деяние – Николай Якимов, на 22 години. Якимов е осъждан 26 пъти за кражби и за закана с убийство. Последното си наказание Якимов е изтърпял на 10 март 2015 г., информира БГНЕС.

Николай Якимов е привлечен като обвиняем за това, че на 12 юли 2015 г. в гр. Велинград е направил опит умишлено да умъртви Христо Първановски. Престъплението е извършено чрез използване на средство, опасно за мнозина - двуцевно огнестрелно оръжие – пушка марка "Sabatti Balko", 12 калибър. Не са настъпили исканите и целените от дееца последици – смърт на Христо Първановски, тъй като на пострадалия е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ. Престъплението е извършено и при условията на опасен рецидив.

С постановление на ОП-Пазарджик от 13.07.2015 г. Якимов е задържан до 72 часа и предстои прокуратурата да внесе искане в ОС-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик