X
 
 

Кметска далавера била оправдана с "жабешко оплождане"

4282 3
Кметска далавера била оправдана с "жабешко оплождане"
Снимка: БГНЕС
Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в Пазарджик. Кметът на града Тодор Попов заяви във вторник, че местната РИОСВ е спряла строителството за три месеца на мост поради размножителния период на жабите. Шефът на екоинспекцията Костадин Гешев обаче отрече вчера не само да е спирал нещо, ами и въобще да се е занимавал с жаби и мост, пише в "Сега".

Жабешката история е важна заради особеностите на обществената поръчка за моста, който трябва да се издигне над Марица. Конкурсът печели пазарджишката фирма "Еко-Хидро 90", която предлага по-висока цена от конкурентите си - 1.319 млн. лв. с ДДС, но удивително кратък срок на изпълнение - 40 дни за градежа и едва 2 дни за изготвяне на проект, пише "Медиапул". При другите участници проектирането е оферирано за 2 седмици, а изпълнението - за около 200 дни. Варненско обединение подава с 95 000 лв. по-ниска цена, но губи поръчката в името на бързата работа.

Прикрива ли кметът на Пазарджик семейство Върбакови за дълг от 1 млн. евро?

Сигнал до прокуратурата заради "странни действия" на местните власти в Пазарджик е изпратила неправителствената организация Антикорупци...

Сега обаче се оказва, че зададеният от "Еко-Хидро" срок е неизпълним, а вината е хвърлена на жабите. В диалог с журналист от местния сайт "Виделина" кметът Попов обяснява така защо се бави мостът: "С решение на РИОСВ се спря за три месеца изграждането на моста, защото сега жабките ще се оплождат. Не е смешно! И аз реагирах първоначално със смях, когато ме уведомиха, но се оказа, че сексът на жабките е по-важен. Ще изчакаме жабките да се размножат, през това време ще си направим подходчетата от едната и другата страна. Ще си работим, за да може зоничката да ни е готова, като стане мостчето наесен. За разлика от хората половата активност на животните е само пролетно време. Идва Великден, да се настроим веселко и позитивничко“.

Гешев обаче заяви, че нито нещо е спирано, нито е извършвана проверка, нито жабите са защитени, а даже и едва сега чул, че се строи мост. “А, не знам, тях питайте”, заяви шефът на РИОСВ защо от общината говорят такива работи. И добави, че много институции може да спрат един строеж, но категорично неговата не е замесена по какъвто и да е начин.

Попов демонстрира добра кондиция в последно време. Преди няколко седмици обяви, че ще се кандидатира за четвърти мандат. Преди изборите през 2015 година се разгоря скандал с голям негов селски имот, но излезе сух от него.

Actualno.com

Етикети:

 • Имаше една такава песничка...на Джанго Зе 2 Имаше една такава песничка...на Джанго Зе преди 10 месеца Профил на трол?
  Най-обичам ЛУДИ ЛУДИ жаби,ЛУДИ жаби на сън ЙЕ....
 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Този е поредния герберски далавераджия. Преди време, уж го разследваха или по точно, уж му правеха проверка и нищо. И така всичко май е, на ужким. И журналистите да не се ослушват ами да задават адекватни въпроси и да настояват за отговори. А не като на пресконференцията на Цветанов. Застанал наконтен със скъпия си костюм,ухилен до уши и обяснява на журналистите колко е велик и когато му зададоха виж още ›› конкретен въпрос за имота нагло се обърна и им каза че въпроса е НЕСЕРИОЗЕН. И тишина, всички се спотаиха. А трябваше да го забият в трета глуха и да му кажат че трябва да си ходи .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Престъпници гербажииски като кръсника им
  : 0 !
Последно в Актуално