X
 
 

Непочистен път спира дете от училище

503 0
Непочистен път спира дете от училище
Снимка: БГНЕС
Единственият ученик от село Нейкьовец не може да стигне до училище вече пети ден. Причината е непочистен път. От снежния ад по празниците измина почти месец, а в село Нейкьовец са в същото положение - блокирани, съобщи bTV.

Нейкьовец е само на 15 километра от Панагюрище, но преспи са блокирали пътя в началото на януари.

“Казаха, че по принцип този път го били затваряли зимата. Табелки и знаци на пътя няма никъде по никакъв повод”, каза майката на детето Мария. „От общината ни бяха казали даже "Ама то с джип е проходимо" Да си вземем един, ей така, нали”, допълни тя.

Мария и малката Зорница все пак имат алтернатива, но обиколният маршрут е доста по-дълъг - близо 100 километра.

„Аз трябва да го минавам всеки ден сутрин и вечер като седя там часовете, които тя е на училище и я чакам. Иначе през този път си се прибирахме и си я вземахме на целодневно обучение, уточнява майката.

Мария все пак опитва да пробие блокадата през обхода. Опитът завършва с основен ремонт на колата за 478 лева.

„Абсурдно е да има път, който всъщност е ничий. Много неща са абсурдни. Абсурдно е да си прехвърляш отговорност от едно място на друго и всъщност никой да не иска да поема такава. Абсурдно е да кажеш, че пътят е почистен, ама не точно”, категорична е майката.

Според кмета на следващото село Оборище Милко Ангелов пътят не е включен въобще в общинската мрежа на община Панагюрище.

Според Ангелов пътят е прехвърлен на Пътната агенция. „Дори нямаме законово основание да го чистим, защото някой може да каже защо чистите този път, след като той не е към общинската пътна мрежа”, уточни кметът.

Според зам.- кмета на Ихтиман тяхната част също е поддържана.

„Участъкът до границата, която е на територията на нашата община, е проходим при зимни условия и няма проблем”, подчерта той.

Пътнически влак е дерайлирал в между гарите Панагюрище-Септември

Пътнически влак се е ударил в пряспа и е дерайлирал в между гарите Панагюрище-Септември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В 05.56 ...

Според кмета на Панагюрище пътят и от тази страна също е проходим с лек автомобил. Село Нейкьовец е вилна зона, а Мария и семейството й дори нямали адресна регистрация там.

„Пътят в момента е проходим при зимни условия. Ако смятате, че трябва да го свалим на асфалт, докато госпожата почне да си ходи спокойно на него - да си направи една адресна регистрация”, призова кметът на Панагюрище Никола Белишки.

„Само че тя да си я направи в Панагюрище и там, където е на територията на община Панагюрище, аз ще й гарантирам, че ще и осигуря начин, по който може тя спокойно и безпрепятствено да си води детето на училище в община Панагюрище”, допълни той.

„Нямам намерение да харча публични пари, за да обслужвам частни имоти. А иначе всеки път, когато се е случвало да има нужда - общината е реагирала”, заяви още кметът.

Той посочи, че пътят ще бъде изчистен в рамките на задълженията на община Панагюрище. "Остатъкът да си бъде изчистен от община Ихтман или пък от частниците, които си ползват имота", допълни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"

Катастрофа на магистрала "Тракия" задръсти движението. Сблъсъкът е станал на около 25 км преди столицата. Към момента е образувана опашка...