Осъденият кмет на Септември пусна нова скандална поръчка, алармират граждани

11951
Осъденият кмет на Септември пусна нова скандална поръчка, алармират граждани
Снимка: Община Септември

"Осъденият за укриване на данъци в особено големи размери кмет на Община Септември Марин Рачев пусна нова поръчка за изграждане на сондажен кладенец за добив на минерална вода. Обществената поръчка на стойност 200 000 лв. е стартирана, без да има издадено разрешение от Басейнова дирекция, каквото е изискването по закон, а още по-скандалното е, че има три отказа за издаване на нужния документ". Това съобщават от инициативния комитет "Да спасим община Септември" в писмо, изпратено до медиите.

Припомняме, че присъдата на Рачев е на първа инстанция, т.е. още не е окончателна.

Осъдиха кмета на Септември на 2 години и половина условно

Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен и осъди на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок кмета на Общ...

"Скандалните изисквания в обществената поръчка не спират с това. В обявената процедура няма заложено изискване за опит и ценз на изпълнителя, а съоръжението е сложно. Освен законовите нарушения има реална опасност при нерегламентирано сондиране да бъде пресушено съществуващото находище на минерална вода, дадено за управление на общината.

Инициативен комитет "Да спасим Община Септември" е подал сигнал до прокуратурата за процедурата за изграждане на сондажен кладенец за добив на минерална вода. Септември получи правото да управлява минералното находище в село Варвара от МОСВ, въпреки протести на жителите на Община Септември. Преди две години инициативният комитет сигнализира, че има сериозни опасения, че минералната вода се отдава на концесия на базата на непълен и неточен доклад за ресурсите на находището, изготвен от частна фирма, пишат още недоволните граждани.

"Марин Рачев бе арестуван преди малко повече от година при първата операция на Специализираната прокуратура срещу корупцията. Задържането му бе вследствие на изпратено от Софийска градска прокуратура постановление през декември 2017 г. към Специализирания наказателен съд. То включваше 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с извършени нарушения от кмета на Община Септември.

Уличиха кмета на Септември в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е установила, че кметът на Септемвр...

В края на май Окръжният съд в Пазарджик запорира имущество и сметки на свързани лица и фирми с кмета Марин Рачев, заради иск на КПКОНПИ за над 9 млн. лв. Отделно, Специализираната прокуратура му повдигна обвинения за умишлена безстопанственост и престъпления по служба за над 200 000 лв.

По данни на общинската съветничка Петя Цанкова към края на ноември 2018 г. общината има над 20 млн. лв. задължения и Министерството на финансите е отправило критики за неправилно разходване на средства. Въпреки това при посещения в региона в края на октомври Цветан Цветанов даде Септември като пример как трябва да се управлява една община и изтъкна, че тя видимо се е подобрила. Бившият зам.-председател на ГЕРБ нееднократно е заявявал публично подкрепата си за Марин Рачев и го е давал за пример за образцов кмет и добро управление", уточняват още от инициативния комитет в писмото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПАЗАРДЖИК:

"Цветя за смет" събра хиляди килограми отпадъци за рециклиране в Пазарджик

Общественици, японското посолство и община Пазарджик засадиха съвместно вишни

Община Пазарджик обяви 2 май за неучебен ден

Община Пазарджик ще раздава цветя и фиданки срещу отпадъци на 20 април

В Пазарджик вече ще се обучават и акушерки и лекарски асистенти

Богата програма на традиционния събор на Црънча за Гергьовден

Петър Куленски на среща с Пламен Димитров: Достойното заплащане на труда е от първостепенно значение

Започва акция срещу неправилното паркиране в Пазарджик

Община Пазарджик отстранява незаконен бетонов фундамент на "Острова"

Община Пазарджик обнови детски площадки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com