Село в Пазарджишко се кани да съди общината

46265
Село в Пазарджишко се кани да съди общината

България е страна на абсурдите и поредният такъв е на път да стане факт - село да съди община заради липса на финансиране. Става въпрос за село Добровница, чиито жители се канят да подат жалба в Комисията за защита от дискриминация заради Община Пазарджик.

От пет години насам селото не е видяло и лев от общинските власти, каза пред Радио "Фокус" кметът на селото Гурко Митев.

Дискриминацията на украински деца в летен лагер в България?

Украинското външно министерство е определило като дискриминационна постъпката на един от възпитателите в детския почивен лагер &bdquo...

Имаме неотложни проблеми, които трябва да решим с тези пари, но не ги получаваме. Например няколко пъти септичната яма на детската градина в Добровница се пълни и се налага да я чистим. Можем да направим нова такава яма и да решим проблема, но няма пари. Това е прецедент, уникален случай. Да не се отпускат средства за капиталови разходи само на нашето село от всичките в община Пазарджик, това не е ли дискриминация, попита Митев. Той допълни, че опитите му да се срещне и да разговаря с кмета Тодор Попов са неуспешни.

"Ако има нещо да ми го каже в очите, а не да се крие. Хората в Добровница не са виновни и не бива да бъдат подлагани на такава дискриминация", коментира Гурко Митев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик