Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за отглеждане на марихуана

8066
Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за отглеждане на марихуана

Вчера (24 септември) служители на ГДБОП, съвместно с ОДМВР-Пазарджик и РУ-Септември, проведоха специализирана полицейска операция на територията на с. Варвара под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик, съобщиха от МВР.

В хода на оперативните действия, в землището на селото, е открита модерна оранжерия, оборудвана с изключително скъпа техника за отглеждане на растенията. Базата се състояла от общо четири отделни сгради, всяка от които специално пригодена за поетапното им развитие - от разсъда, торенето, поливането и отглеждането на канабиса, до неговото сушене, както и последващо рязане и пакетиране на готовата продукция.

Кипър разреши конопа за индустриални цели

Kaбинетът в Кипър одобри в сряда отглеждането на коноп за индустриални цели. Министърът на земеделието Никос Коюалис заяви пред медиите...

В помещенията са открити и иззети 682 растения с обща маса 189.6 кг и около 840 гр изсушен канабис, пакетиран в различни разфасовки -топчета, полиетиленови пликове, кутии. В близост до сградата е установен лек автомобил "Опел" със софийска регистрация.

На този етап е изяснено, че базата е отдадена под наем на 48-годишен мъж от Пазарджик. Работата по документиране и разследване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик