В Пловдив гледат делото за проповядване на радикален ислям

4071
В Пловдив гледат делото за проповядване на радикален ислям
Снимка: БГНЕС

Делото за проповядване на радикален ислям, по което в Пазарджик беше осъден Ахмед Муса Ахмед, продължава днес в Апелативният съд в Пловдив.

Ахмед обжалва произнесената през март миналата година присъда от една година затвор при първоначален строг режим и глоба от 5 хиляди лева.

Ахмед Муса Ахмед беше признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация, уточнява БНР.

За другия подсъдим по делото - Саит Мулту, магистратите определиха присъда от 1 година условно и 3 хиляди лева глоба. Абдулах Салих е с 10 месеца условна присъда и глоба в същия размер. Останалите 10 подсъдими са само с парични санкции. В жалбите на всички има оплаквания за незаконосъобразност и необоснованост и искат наказанията им да отпаднат. От своя страна прокуратурата настоява наложените глоби да се увеличат до максималния размер.

По делото са направени също доказателствени искания във връзка с преводите от арабски на български език, които се определят като неточни и се настоява за назначаването на арабисти от Ислямския институт. Заседанията на съда са насрочени за днес и утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com