X
 
 

ВМРО сигнализира Бъчварова и Цацаров за ромски тормоз

490 0
ВМРО сигнализира Бъчварова и Цацаров за ромски тормоз
Снимка: Actualno.com
Сигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор на Сотир Цацаров внесе общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера.

Той е свързан със системни нарушения на обществения ред в с. Алеко Константиново, община Пазарджик, извършвани от жителите на циганската махала в селото.

Депутатите решиха: До 3 години затвор или 5000 лв. глоба за проповядване на джихад

Народното събрание прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, според които човек, проповядващ радикален ислям, ще се наказва с...

Контрера е получил редица жалби и сигнали от жители на селото, че хора от циганската махала вършат криминални деяния – побой, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и Прокуратурата ВМРО иска да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред на територията на с. Алеко Константиново. Има и данни, че служебни лица и служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия. Карлос Контрера настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители