ЧЕЗ отново остави Перник без тролеи

11753
ЧЕЗ отново остави Перник без тролеи

Перник отново е без тролеи, след като ЧЕЗ спря електрозахранването заради просрочени задължения, съобщи управителят на общинската фирма "Тройлейбусен транспорт" Емил Денков.

"От електрокомпанията са категорични, че ще пуснат тока, само ако им бъдат изплатени 164 000 лева. Само преди седмица ние преведохме 74 000 лева, но те са непреклонни", каза Денков, цитиран от БТА и БТВ.

Отстраниха авария в ТЕЦ-а на Перник

Екипи на Министерството на енергетиката съдействат за възстановяване на електрозахранването във всички засегнати райони на страната, ...

Той съобщи, че заедно с областния управител Ирена Соколова, кметът Иван Иванов и зам.-министъра на енергетиката Николай Николов са имали разговори, но без успех, с представители на ЧЕЗ.

"Общинското предприятие е в тежко финансово положение. Общият размер на задълженията към ЧЕЗ са 640 000 лева, но за момента проблемни са въпросните 164 000, които от електродружеството искат да им бъдат платени наведнъж. Това са просрочени задължения по фактури от август м.г. насам", каза управителят на общинската фирма.

В момента по линиите на тролеите пътуват автобуси. Община Перник има договор с две местни фирми, при кризисни ситуации, каквато е сегашната, да обслужват маршрутите на тролеите , обясни Денков.

 

Над 5000 кукери се събират в Перник за "Сурва"

Над 5000 кукери от цялата страна се събират в Перник за фестивала “Сурва”. Тази вечер участниците ще се включат във факелно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com