Държавно нехайство по случай с отнето от биологичната майка дете

12353
Държавно нехайство по случай с отнето от биологичната майка дете
Снимка: Thinkstock

Протакане и непоемане на отговорност - това е отговорът на Агенцията за социално подпомагане (АСП) при случай с дете, което билогичната му майка иска да си вземе обратно от приемно семейство.

Случаят беше подробно описан от Actualno.com и Асоциация Член 24 на 23 септември с идеята, че АСП ще помогне на малката Петя. Ето и развитието след тази дата накратко – направена е самопроверка от Дирекцията за социално подпомагане в Перник (ДСП) на собствените ѝ действия, от които не следва нищо. АСП пък казва, че за да бъде изведена Петя от приемното семейство, където тя не иска да бъде и го демонстрира с тревожно поведение – ходи по голяма нужда в гащите си, трябвало дирекция „Социално подпомагане” да вземе решение преди окончателно да се произнесе съда. А на 23 септември тази година ДСП казва следното по повод извеждането на Петя на биологичната ѝ майка, след като тя се среща с рожбата си – „Елица (бел. ред – майката) оказва негативно влияние върху психоемоционалното състояние на детето!”

Държавата не дава на майка да вижда детето си без да е проверила материалното ѝ състояние

Абсурден случай в град Перник – майка на четири деца е принудена от държавата да избира между материалното и своите рожби. За тов...

Заради протакането от Асоциация Член 24 посочват следния текст от законодателството ни:  „Чл. 182a, (1) Който с цел имотна облага склонява родител чрез дарение, обещание, заплаха или злоупотреба със служебно положение да изостави свое дете или да даде съгласие за осиновяването му, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба до две хиляди лева.” Асоциацията иска от АСП да обърне внимание на това и да си свърши работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com