X
 
 

Кметът на Перник казва, че засега новият воден режим няма да влиза в сила

2925 0
Кметът на Перник казва, че засега новият воден режим няма да влиза в сила
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Засега новият воден режим в Перник няма да се въвежда. Това е съобщил лично кметът на Перник Станислав Владимиров за БНТ.

Причината е, че първо ще се работи за един вид въдворяване на ред в местното ВиК. За целта в дружеството влиза прокурист. Най-вероятно обаче новият режим ще бъде въведен до дни.

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК Перник

След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обви...

Новият режим беше предложен от регионалното министерство, но Владимиров го разкъса от критики - не просто режима, а цялостната политика на МРРБ. По повод срещата в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Владимиров каза, че след един изгубен месец, нещата още са на вариант "търсят се водоизточници". Такъв е бил отговорът и на въпроса му - ще има ли още водоноски в Перник.

Кметът изрази надежда новият управител на ВиК Перник да навлезе бързо в проблемите, защото жителите на махала „Андрейна“ в Батановци нямат вода вече почти две седмици, високите квартали на Перник и част от селата също нямат питейна вода с дни и дружеството трябва спешно да отстрани тези проблеми.

Според омбудсмана Диана Ковачева потребителите не трябва да плащат за вода, която е със занижено качество и не може да се ползва като питейна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители