Лидерката на ГЕРБ в Перник прави частна детска градина в общинска

3209
Лидерката на ГЕРБ в Перник прави частна детска градина в общинска
Снимка: bTV

 

 

Родители от пернишкия кв. „Могиличе” се готвят за протест, след като единствената детска градина в квартала беше разделена на общинска и частна.

Това е станало с решение на общинския съвет в миньорския град, което е в полза на фирмата на… председателя на групата на ГЕРБ и зам.-председател на съвета Румяна Гьорева.

В резултат в момента половината сграда - естествено "герберската", е реновирана, а другата се руши, съобщи bTV.

ТЕЦ Перник иска да продава електроенергията си по-скъпо

Топлофикация Перник настоява за по-висока цена на произвежданата от нея електроенергия. Ако Комисията за енергийно и водно регулиране (...

„Дълги години се опитват да ни затворят детската градина”, посочи пред телевизията Симона, която е един от организаторите на родителския протест. През миналата година били събрани 700 подписа в подкрепа на градината, като от общината заявили, че ще я запазят.

На 19 януари т.г. обаче местният парламент решил половината сграда да бъде дадена под наем. Получила я фирмата на Румяна Гьорева, създадена две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, която също е от ГЕРБ) дала писмено съгласие за съжителството на двете заведения, без да се допита до родителите дали ще се създаде напрежение.

„Изкарват нашите деца за 3 месеца от детската градина за ремонтни дейности, които не ни касаят”, оплака се Симона и допълни, че обещанията за смяна на дограмата и в общинската част останали неспазени.

По същия начин стои и въпросът с останалите ремонти, които трябвало да се финансират с наема.

„В държавата има правила, има институции, които отговарят за конфликта на интереси”, заяви Евелина Любомирова от дирекция „Образование” в община Перник.

Трайно критично е състоянието на един от работниците на "Стомана" – Перник

Единият от работниците, които пострадаха при производствена авария в „Стомана” – Перник вчера е в трайно критично със...

Тя категорично отрече информациите, че частната детска градина е ремонтирана с общински пари и подчерта, че „ще се предприемат мерки и другата част да бъде така добре изглеждаща”. Не казва кога. По думите й там и до момента са правени ремонти.

„Това е огледало на начина, по който ГЕРБ управлява Перник. Кой ще обясни на тези деца, че не могат да отидат в красивата част?”, попита пред бТВ Ралица Андреева от БСП, която е гласувала „въздържал се”.

Румяна Гьорева - зам.-председател на ОС-Перник и собственик на детската градина. 

Румяна Гьорева отказа да застане пред камерата на телевизията с мотива, че не извършва нищо нередно. Тя заяви, че частната ѝ детска градина е в помещения на общинската, които не се използват отдавна, и видя политически мотив в протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com