X
 
 

Прокуратурата в Перник сочи четирима виновници за водната криза, включително Лиляна Павлова

13448 8
Прокуратурата в Перник сочи четирима виновници за водната криза, включително Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС
"С бездействията си министрите на МОСВ и министъра на МРРБ не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имущество, в резултат на което са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве". Това пише в постановление на Районна прокуратура  Перник, касаещо водния режим в града.

"Респективно преписката съдържа данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 219 от НК", добавя прокурор Красимира Минчева. Чл. 219 се отнася до задълженията на длъжностните лица и неизпълнението им, а предвидените наказания там са затвор (според тежестта на нарушението може да е до 6 години, от 2 до 8 години, от 3 до 10 години и от 3 до 12 години), както и парични глоби – до 5000 лева. А преписката е пратена на Специализираната прокуратура.

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК Перник

След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обви...

С думите "министрите на МОСВ" прокурор Минчева визира не само сегашния Нено Димов, а Лиляна Павлова. Другите отговорни са областният управител на Перник Ирена Соколова, която беше освободена от поста си, вече бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов, както и бившият кмет на града Вяра Церовска. В официалната преписка пише, че Витанов е казал на Церовска още през април 2019 година, че количеството на водата в язовир "Студена" не е достатъчно, а Церовска е издала заповед водата да се ползва само за пиене, като за спазването на заповедта отговарял секретаря на Община Перник.

Припомняме, че Лиляна Павлова беше номинирана за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка.

Що се отнася до прословутия вече ремонт на язовирната стена на "Студена", той е почнал още през 2017 година и досега не е завършен. Стойността му е 32 млн. лева и е финансиран със заем от Световната банка.

Кметът на Перник: Бездействието на МРРБ е хронично, решения не се търсят

"По разпореждане на премиера работната група към МРРБ трябваше в спешен порядък да реши проблема. За 1 месец тя се е събрала два пъти. ...

Иначе все още в Перник не е въведен нов воден режим. В късния следобед вчера, 12 декември, регионалният министър Петя Аврамова представи три алтернативи за водоподаване за града пред парламентарната комисия по регионална политика. Какви са те – научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Dilyan Panayotov 4 Dilyan Panayotov преди 1 месец Профил на трол?
  Г-н Ачев, С нищо не Ви е виновна г-жа Павлова, защото от 3-4 години не е министър на регионалното развитие и никога не е била министър на околната среда. Според мен вина има местната власт на гр. Перник, а не министрите. Трябва да си гледаме сами градовете ( селата ) и на местно ниво да се оправяме. Има си началници на ВиК и кметове. Ако обвинявате политици и министри, тези началници и кметове з виж още ›› а какво са ни ? Тази местна власт и администрация е за заплати ли само? Все някой друг ни е виновен. Г-жа Павлова е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка и щом е на тази длъжност, значи го е постигнала с много труд , преданост и всеотдайност за развитието на България и Европа. Европа знае кой да назначи на ръководен пост. Трябва да подкрепяте г-жа Лиляна Павлова, а не да пишете лъжи и клевети. Дилян Панайотов
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Поредното типично за Ивайло Ачев обругаване на всички и всичко в България. Ако му се възложи конкретна задача той не е в състояние да я изпълни, защото е лош човек с вманиачено его. Да върви по дяволите! Ачев е журналистически тумор в снагата на родната България!
 • Десислава Любомирова- Перник 3.1 Десислава Любомирова- Перник преди 1 месец Профил на трол?
  Г-н Ачев, статиите ви определено са антибългарски. Все повече задълбавате към дъното.Писанията ви вече не са на журналист, а на добре нагушен руско-турски трол. Засрамете се!
  : 1 !
 • Ия Гурбалова 2 Ия Гурбалова преди 1 месец Профил на трол?
  Комунистическият грозен град Перник си получи заслуженото. Умишлено източиха язовира си с цел да рекетират правителството и сега разиграват цирк. Та досега ги управляваха само комунисти от БСПто. Какво е сторила бесепе за този град и водоснабдяването му- нищо. Само провокации от червените паразити и убийци.
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе за това на снимката дали има 150 килограма или 130 килограма ? Просто ми е любопитно.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Коледа, Коледа....
  : 6 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  до 1.1----каква коледа бе, Ленин, Ленин, Георги Димитров, Сталин, другарят Тодор Живков!!!
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Павлова им била виновна. Простаците от Перник се взеха много на сериозно.
  : 5 !
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...

Последно в Актуално