Станислав Владимиров: Минната дирекция е на перничани

1274
Станислав Владимиров: Минната дирекция е на перничани
Снимка: Facebook.com/Община Перник

„В последните два дни една тема вълнува перничани изключително много заради излязлата информация за това, че една от емблематичните сгради не само за Перник, но и за цяла България – Минната дирекция е обявена за публична продан. Реакцията ми беше моментална. Разговарях с областния управител, защото няма как да допуснем тази значима за града ни, уникална сграда да бъде продавана през публична продан“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров на извънредна пресконференция.

Той добави, че е получил стотици обаждания от наши съграждани, които искат сградата да бъде собственост на държавата или общината. „Стартираме и подписка в подкрепа на това. Десетки доброволци вече се включиха в разнасяне на подписката, а утре от 10:00 ч. перничани могат да се включат в нея на пункта в началото на ул. „Търговска“. "Ще направим и всички необходими законови стъпки за да бъде тази сграда на всички перничани. Те ще са трудни, затова поисках среща с директора на НАП, за да разплетем казуса“, обяви Владимиров.

Станислав Владимиров стана кмет на годината за 2022

Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе избран за втори път за "Кмет на годината" в подкатегорията голяма община. През 2020 г....

Кметът на Перник заяви, че ако държавата не реагира бързо в Деня на града ще внесе докладна на тържествената сесия на общинския съвет. „На сесията ще поискаме общинския съвет да ни предостави по-големи правомощия, включително и със стъпки към държавата или изтеглянето на нисколихвен кредит, с който а участваме в търга, ако държавната власт не ни съдейства. Трябва да има реакция от Министерски съвет и всички структури на държавната администрация, защото това е по-лекият път към връщането на сградата на хората“, категоричен бе Станислав Владимиров.

Областният управител Людмил Веселинов поздрави Владимиров за бързата реакция и добави, че по този начин трябва да действат българските кметове. „Минната дирекция е уникален паметник, за съжаление сградата е паметник на културата с местно значение като част от ансамбъл от няколко сгради. Много бързо тя може да се превърне в паметник от национално значение, което не облекчава особено процедурата, но я запазва от промени в архитектурата“, каза още областният управител. Той коментира, че ако държавата придобие този безценен имот, много бързо може да я прехвърли на общината и всички перничани и гости на града ни да могат да я видят не само отвън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Община Перник преобърна представите за града си с гениален маркетинг ход

Пиян тийнейджър преби майка си и баба си в Перник

Десетки семейства в Перник не могат да спрат парното си през лятото

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com