X
 
 

Дело за грабеж и жестоко убийство влиза в плевенския съд

1209 0
Дело за грабеж и жестоко убийство влиза в плевенския съд
Снимка: Pixabay
Дело за грабеж, придружен с жестоко убийство на 72-годишен мъж, влиза за разглеждане в Плевенския окръжен съд. Обвиняемите по него са трима – Р.Р., М.М. и И.С. от село Пелишат. Те трябва да отговарят за това, че на 4 декември 2017 г. са ограбили и пребили до смърт своя съселянин П.Ц. Към датата на престъплението М.М. и И.С. са били непълнолетни, но са могли да разбират свойството и значението на извършеното, съобщиха от държавното обвинение.

Тримата обвиняеми са роднини. П.Ц. се познавал с Р.Р. и от време на време му давал колата си да я кара. Възрастният мъж често пътувал с автобус до Плевен за провеждане на химиотерапия.

Според обвинителния акт, на 4 декември 2017 г. П.Ц. отново пътувал до областния град. На връщане в автобуса срещнал тримата младежи, които го заговорили. Под предлог, че ще го изпратят до дома му и ще му помогнат с багажа, обвиняемите отвели жертвата си до гориста местност край Пелишат. Там му нанесли такъв побой, че пенсионерът издъхнал. Душманите му задигнали мобилен телефон, два златни пръстена и чанта с хранителни продукти. После заровили тялото в горичката.

Трупът бил открит четири дена по-късно.

Обвинителният акт е внесен в съда. Предстои насрочване на делото за разглеждане.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...