X
 
 

Договорът между Плевен и екоминистерството за 14 електробуса вече е факт

957 0
Договорът между Плевен и екоминистерството за 14 електробуса вече е факт
Снимка: МОСВ
Договорът между Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Община Плевен за доставка на 14 електробуса и 14 зарядни станции за тях днес стана факт. Документът бе подписан в екоминистерството от министър Нено Димов, плевенския кмет Георг Спартански и от инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен.

Проектът, по който ще бъдат закупени за Плевен 14 електробуса и 14 зарядни станции за тях, е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 18 млн. лв. ОПОС осигурява 15 млн. лв, поясниха от МОСВ.

В новия Общински съвет на Плевен най-много са икономистите

В новия Общински съвет на Плевен най-много са икономистите – 16 съветници. Сред избраните общо 41 общинари в местния парламент им...

В двете тролейбусни депа в Плевен ще бъдат монтирани станции за бавно зареждане на акумулаторите на електробусите. Новите екологични возила ще бъдат интегрирани към съществуващите вече интелигентни транспортни системи на масовия градски обществен транспорт на Плевен. Предвижда се с изпълнението на този проект да се намали количеството емисии на фини прахови частици с източник транспорт от 0,43 на 0,33 тона на година. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за над 95 000 жители на община Плевен.

Срокът за изпълнение на дейностите е 40 месеца.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители