X
 
 

Плевенският кмет подписва договор за електробуси и оборудване на стойност 18 млн. лв.

1908 0
Плевенският кмет подписва договор за електробуси и оборудване на стойност 18 млн. лв.
Снимка: actualno.com/ Ангел Атанасов
Утре в Министерството на околната среда и водите плевенският кмет Георг Спартански ще подпише договор на стойност 18 млн. лв. за доставка на електробуси и на зарядни станции за тях в Плевен. Това съобщи градоначалникът днес на първата оперативка на общинската управа след преизбирането му.

„Този договор е добър старт на мандата. Електробусите са 100 процента екологичен транспорт. Ще бъдат предоставени на общинската фирма „Тролейбусен транспорт”. След това ще решим кои линии в града ще обслужват. Идеята е част от електробусите да бъдат насочени към индустриалната зона – там, където няма достатъчно обществен транспорт, и да решим проблеми на работещите в тия райони”, поясни Спартански.

Той допълни, че Общината е получила „зелена светлина” да използва 3,5 млн. лв., спестени от европейски проекти чрез  проведени процедури и намалени суми, с които са спечелени съответните проекти. Част от тези 3,5 млн. лв. ще бъдат използвани за ремонт на надлеза за квартал „Сторгозия”, който е конструктивно опасен и трябва да бъде укрепен. Предстои и две от големите улици в индустриалната зона да бъдат основно ремонтирани. И с доставката на електробусите транспортът до този район ще бъде значително облекчен.

„Втората добра новина, с която стартираме мандата е, че преди дни приключи тръжната процедура за продажба на бившия плувен комплекс „Рай”. Два външни и един вътрешен басейн се продават за 401 000 лв., които ще влязат в общинския бюджет в край на годината. Не на хартия, а реални пари, които със сигурност ще има за какво да бъдат използвани. По-важното е, че там ще бъде направена инвестиция и ще бъде изграден модерен плувен комплекс с открита и закрита част. Ще могат да го ползват всички плевенчани, които обичат плуването”, каза още кметът Спартански.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители