Фестивалът "Гергьовски люлки" в град Левски събира над 500 участници

12275
Фестивалът "Гергьовски люлки" в град Левски събира над 500 участници

Община Левски и читалище „Георги Парцалев 1901“ в града организират за четвърта поредна година фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”. Той ще бъде започне на 1 май в 9 ч. на откритата сцена пред сградата на кметството.

Над 500 са участниците във фестивала – състави, групи и индивидуални изпълнители от общините Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Кнежа, Свищов, Белене, Пордим , Полски Тръмбеш , Летница и Левски.

Фестивалът има състезателен характер и цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Александров Киров, ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив ще отличи най-добрите.

По традиция са предвидени и много награди – Специална награда на кмета на Община Левски, на журито и на спонсорите. Ще има медали за класиралите се на първо, второ и трето място в разделите и категории на фестивала, както и награди за най-малък и най-възрастен участник, за най-артистично изпълнение и награда „Откритие на фестивала“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен