Шест месеца условно за причинена смърт на пътя

2794
Шест месеца условно за причинена смърт на пътя

С присъда от 15 октомври 2015 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия И.С.С. за виновен в това, че на 26 август 2014 г. около 21:00 ч. на първокласен път І-3 км 100+570, при управление на товарен автомобил с прикачено полуремарке нарушил правилата за движение по пътищата, информира "Дарик нюз".

"чл.20 ал.ІІ. ЗДвП Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране на скоростта на движение да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия за видимост, за да бъдат в състояние да спрат при всяко предвидимо препятствие.

Бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново остана с условна присъда

Бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров е осъден условно и на втора инстанция. Апелативният съд във Варна призна...

Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението", и по непредпазливост причинил смъртта на Е.С.А.

Поради това, и на основание на членове от НПК и НК, съдът е осъдил И.С.С. на шест месеца лишаване от свобода, като го е признал за невинен да е нарушил разпоредбите на чл.5, ал.1, т.1 и ал.2, т.1 от ЗДвП, чл.20, ал.1 от ЗДвП и чл.116 от ЗДвП, и го оправдава по тези пунктове от обвинението.

На основание чл.66, ал.1 от НК, съдът е отложил изпълнението на наложеното на подсъдимия И.С.С. наказание за срок от три години от влизане на присъдата в сила.

На основание чл.189, ал.3 от НПК, подсъдимият И.С.С. ще заплати направените по делото деловодни разноски.

Присъдата на Феим Чаушев стана условна

Софийски градски съд намали присъдата на бившия заместник-министър на външните работи Феим Чаушев на 2 години и 6 месеца и от ефективн...

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен