Съветниците подкрепиха единодушно Стратегията за управление на общинската собственост на Община Плевен за периода 2020 – 2023 г.

1301
Съветниците подкрепиха единодушно Стратегията за управление на общинската собственост на Община Плевен за периода 2020 – 2023 г.
Снимка: заседание

Единодушно с 37 гласа „за” общинските съветници подкрепиха на днешното заседание Стратегията за управление на общинската собственост на Община Плевен за периода 2020 – 2023 г. Стратегията определя политиката за развитие на общинската собственост във взаимна връзка с предоставяните публични услуги и цялостната социално-икономическа дейност на Общината, за чието осъществяване тя е един от основните ресурси със стратегически характер. Предварително определените цели и приоритети, публичното обявяване на намеренията на Общината по управлението и разпореждането с имоти и вещи общинска собственост дават възможност за по-голяма прозрачност, публичност и последователност в дейността на общинската администрация и Общинския съвет в това направление и намаляват възможностите за субективизъм.

В Стратегията е направен анализ на изпълнението на предходната Стратегия 2016 – 2019 г.; заложени са и новите задачи и цели, например очакваното изпълнение на проекти за инвестиционна интервенция в обекти, собственост на Община Плевен, в периода 2020 – 2023 г.; анализирана е общинската собственост по видове, осигуряващи основните функции на местната власт, като са посочени силните и слабите страни, възможностите и евентуалните заплахи; направен е преглед на възможностите за избор на стратегия за осигуряване на устойчиво развитие на Община Плевен и т.н. В документа са изброени стратегическите, специфичните и оперативни цели, които са заложени за изпълнение за периода 2020 - 2023 г., определени са и приоритетите за постигане на целите, а именно: повишаване приходите за Общината от стопанисването на общинската собственост, съхраняване и подобряване на състоянието на общинската собственост, подготовка и реализация на проекти, финансирани от държавния бюджет, структурните фондове на Европейския съюз и други донорски програми за ефективно използване и управление на общинската собственост, гарантиране на прозрачност и публичност при управление и разпореждане с общинска собственост и оптимизиране на управлението на общинския капитал в търговски дружества.

Продължават ремонтите на уличната мрежа в Плевен

Изкърпване на дупки в настилката на няколко улици в Плевен ще извърши „Инжстрой” ЕООД в седмицата до 26 юни 2020 г. Дейност...

По своята същност Стратегията е отворен документ и търпи изменения в целите и приоритетите за периода на действието си в зависимост от състоянието и възможностите на Община Плевен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Керхер център отвори врати в Плевен

Информационен ден за проектите по „Интегрирано градско развитие“ проведе община Плевен

Посланик Мертен посети община Плевен

Кампания срещу телефонните измами започна екипът на „Асистентска подкрепа“ сред своите потребители в Плевен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен