В Плевен вземат превантивни мерки заради очаквания сняг

3125
В Плевен вземат превантивни мерки заради очаквания сняг
Снимка: БГНЕС

Поредица от нови мерки вземат част от снегопочистващите фирми в Плевен, информираха от пресцентъра на общината. Припомняме, че първият снеговалеж за пореден път "изненада" отговорните лица, а градът потъна в сняг и лед за броени часове.

Това принуди кмета Георг Спартански да наложи санкции заради закъсняла реакция, недобра организация на работа и незадоволително справяне със зимното поддържане на уличната мрежа и пешеходните зони. Община Плевен санкционира „Чистота” ООД с 10%, с 20 % - А.С.А. България, а за „Инжстрой” ЕООД определената санкция бе 40%.

Не са допуснати снегонавявания по пътищата в Плевенско

Въпреки вятъра и снеговалежа по основните пътища на област Плевен не са допуснати снегонавявания и преспи. Информацията съобщи за БТА д...

Сега от „Чистота” ООД са закупили специални химикали, с които експериментално ще бъдат обработени част от настилките още в самото начало на очаквания нов снеговалеж, информираха от общината. Така ще се провери какъв на практика е превантивният ефект от химическото третиране.

Новите роторни машини за ръчно почистване в пешеходните части, които Община Плевен закупи и предостави за експлоатация на „Паркстрой”, пък ще бъдат в помощ на фирмите в най-натоварените участъци, е друга предприета предварителна мярка във връзка с прогнозираната зимна ситуация, посочва Topnovini.bg.

Със заповед на г-н Спартански бяха увеличени и контролиращите работата на снегопочистващите фирми екипи от общинската администрация, като освен експерти от строителното направление, за свършеното следят и служители на Общинския инспекторат. Така общо четирима контрольори отчитат извършените дейности на „Инжстрой”, а по трима - на „Чистота” и А.С.А. България.

„Инжстрой” ЕООД отговаря за зимната поддръжка основно на централната градска част, жк „Сторгозия” и 9-и квартал - общо 62 първостепенни и 168 второстепенни улици в Плевен. „Чистота” ООД носи отговорност за жк „Дружба”, 33 спирки на градския транспорт и алеите в гробищния парк Чаира и в Горноплевенските гробища. А.С.А. България почиства Индустриалната зона, 65 спирки на градския транспорт, подстъпите към основните предприятия, бул. „Г. Кочев” и пътя към Гривица.

Снегонавявания затвориха временно пътищата в областите Габрово и Плевен

В област Габрово временно са затворени за почистване поради снегонавяване път ІІІ-3011 граница Ловеч-Горско Сливово-Крамолин, пътят е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен