X
 
 

Водоподаването в Плевен се нормализирало

457 0
Водоподаването в Плевен се нормализирало
Снимка: iStock/Guliver
С падналите през последните дни валежи подаването на питейна вода за Плевен и прилежащите към него селища от Водоснабдителна група „Черни Осъм“ се е нормализирало на този етап. Това е заявил управителят на ВиК - Плевен инж. Митко Спасов пред плевенския областен управител Мирослав Петров на работна среща по проблема с водоснабдяването тази сутрин.

Инж. Спасов е пояснил, че освен от група „Черни Осъм“ Плевен и селищата около него получават вода и от водоснабдителните зони Крушовица, Биволаре и Вит, чиито водоизточници са шахтови кладенци. Група „Черни Осъм“ включва две речни водохващания и един каптаж в Стара планина. Те се експлоатират от ВиК – Ловеч. Според инж. Спасов продължителното засушаване е довело до намаляване на подаваните водни количества от водоснабдителната група, които не могат да се компенсират по друг начин, съобщиха от областната управа.

„Шареният“ общински съвет в Плевен ще взима трудни решения

Девет партии и коалиции влязоха в новия Общински съвет на Плевен. Нито една от тях няма сериозен превес над останалите. От общо 41 общи...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители