Голямо свлачище застрашава село Цар Калоян

2801
Голямо свлачище застрашава село Цар Калоян

Голямо свлачище застрашава село Цар Калоян в Община Куклен. Това каза в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ - Пловдив Мария Белчева, кмет на Община Куклен. По думите й то е регистрирано още през 2014 година по пътя от Гълъбово за кукленското село Цар Калоян.

„Било е с дължина 100 метра, но сега е нараснало с още 50“, каза още Мария Белчева. Според нея поради липса на финансиране нищо не е предприето, за да се реши проблема. „Изпратили сме нужната документация в междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Получихме позитивно становище от Областния управител, което е много важно за получаване на финансирането”, каза още кметът Мария Белчева. По думите й, КЦМ АД са поели финансиране на проектирането за изграждане на подпорна стена.

Пловдив привлича 70 млн. лв. за център за върхови постижения

Пловдив се готви да привлече 70 млн. лв. за създаването на център за върхови постижения. Предвижда се по Оперативната програма &bdquo...

„Към село Цар Калоян има още един алтернативен път за достъп, който обаче е почти неизползваем през зимата, защото е много стръмен участък и през него не могат да минат нито леки автомобили, нито линейки при нужда“, каза още кметът. По думите й, при продължаващи дъждове по пътя няма да може да се преминава. „В селото живеят възрастни хора, предвиждането им е трудно и е изключително важно този свлачищен участък да бъде овладян”, каза още Белчева. Според нея, проблемът може да се реши единствено с изграждането на подпорна стена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив