Лукарски: Няма страшно, ситуацията в Иганово е овладяна

11328
Лукарски: Няма страшно, ситуацията в Иганово е овладяна
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с взривения цех на ВМЗ-Сопот при село Иганово е овладяна, каза икономическият министър Божидар Лукарски, който вече е на мястото на събитието. Припомняме, че Министерството на икономиката е принципал на предприятието.

Лукарски поясни, че става дума за Шести холандски склад от територията на складовата база към ВМЗ-Сопот в село Иганово. Тази база не е пряко свързана с производствения процес, там не се извършват дейности, свързани с технологичния процес и не е имало работници от завода. Имало е само двама охранители. Сигналът за взривовете е подаден от единия от тях. И двамата са били евакуирани своевременно.

Цех на ВМЗ-Сопот се взриви, няма опасност за населението*

Цех на ВМЗ-Сопот се взривил. Става въпрос за цеха в село Иганово, където се произвеждат снаряди. Информацията беше потвърдена пред БНТ...

Според Лукарски от самото начало е действано изключително адекватно от създадения кризисен щаб от местната власт и завода. От преди час и половина вече няма взривове на територията на склада и в момента пожарните екипи са вътре в склада на място и работят. Лукарскисмята, че до едно денонощие ще е ясно какви са причините за взрива.

В самото начало сред населението на село Иганово е имало известна паника и частично то се е евакуирало. Всички жители вече са се върнали по домовете си, заяви министърът.

Доколкото съм информиран от мои колеги и от нашия диспечерски център всичко е във фаза успокояване на обстановката, каза пред Агенция "Фокус" Цвятко Дешев от отдел „Връзки с обществеността” на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

От РИОСВ информираха, че замерванията на взъдуха не са показали опасност. А премиерът Бойко Борисов се показа от Facebook - следя отблизо.

Експертните оценки за случилото се в Горни Лом няма да са готови навреме

До изтичането на 6-месечния срок няма да бъдат готови всички експертни оценки по делото за причините, предизвикали аварията в барутната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com