На 30-ти август е откриването на новата спортна зала в Пловдив

4975
На 30-ти август е откриването на новата спортна зала в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Официалното откриване на новата спортна зала с работно име "Колодрума" в Пловдив предстои на 30-ти август, предаде БГНЕС. Тогава са и финалите на втория етап от националната колоездачна обиколка на България.

Победителите ще получат трофеите си под покрива на съоръжението, което е очаквано с нетърпение от пловдивчани. Спортът също не е избран случайно- в залата има покрита колоездачна писта, нещо изключително рядко дори за Европа. 28 вида спорт могат да се практикуват вътре, а местата за концерти стигат до 7 400.

Заместник-кметът на Куклен обвинен в подкуп

Замeстник-кметът на община Куклен Костадин Павлов е обвинен в подкуп, търговия с влияние, длъжностно престъпление и документни престъпл...

Три дни преди официалното откриване в залата ще се проведе Световното първенство по таекуондо. Музикалният старт на съоръжението, което вече става портал за Пловдив на изпълнители от световен ранг, е на 19 октомври с концерт на Крис Норман и хитовете на "Смоуки".

Наемът за един ден на залата е 9 000 лв, допълнителните тарифи- за паркинг, за сервизни помещения, още се уточняват. Определени са петима души, които ще отговарят за различните инсталации. Залата има прекрасна акустика, уверяват от общината, а единствено фактът, че тя все още се строи и не е имало в нея концерт, е попречил тук да се проведе Детската Евровизия.

От години Пловдив страда от липса на подобно място, досега големи концерти са се провеждали на стадион "Пловдив", но той отдавна е занемарен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com