Обвиниха студентка, изтеглила кредити за близо 14 500 лв. с чужди лични карти

2389
Обвиниха студентка, изтеглила кредити за близо 14 500 лв. с чужди лични карти

Обвинителен акт срещу 25-годишна студентка, използвала чужди лични карти за теглене на кредити за близо 14 500 лева, внесе Районната прокуратура в Пловдив, посочва Topnovini.bg.

Фатме Д. е отговорна за измама, за съставяне на неистински документ и противозаконно използване на чужд документ, поясниха от Прокуратурата.

Повдигнаха обвинение на майка от Сопот, убила бебето си

Прокуратурата повдигна обвинение на 32-годишната Юлияна Илинова от Сопот за умишлено убийство на новороденото й бебе, съобщи говорителя...

В началото на 2013 година обвиняемата решила да си набави пари, като изтегли кредити от различни институции от името на нейни познати и колежки. За целта взела личните карти на три жени, с които работила заедно в заведение за бързо хранене в Пловдив. Открила документите в стаята, където работниците оставяли личните си вещи и дрехи.

След това използвала личните карти на трите свидетелки, за да получи кредити. По делото е установено и четвърта свидетелка, от която Фатме взела лична карта, докато били в заведение. Документите изхвърлила, след като получила кредитите.

Обвиняемата посещавала офиси на различни кредитни институции, попълвала документи като представяла чуждите лични карти и подписвала договори. Теглените суми са в размер между 400 лева и 5 000 лева, сочат данните от обвинителния акт.

Така за периода от 31 януари 2013 г. до 14 май 2013 г. Фатме Д. е изтеглила общо шест парични заема от банки и кредитни институции като общия размер на причинената имотна вреда е 14 499 лева.

Жител на Чирпан се сдоби с обвинение в каналджийство, издирват друг, превозвал мигранти

Чирпанлия е арестуван и обвинен за каналджийство, а полицията издирва избягал шофьор на кола със старозагорска регистрация превозвала м...

Обвиняемата се е признала за виновна. Предстои Районен съд – Пловдив, да насрочи първо заседание делото.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com