Откриха официално спорна детска площадка в центъра на Пловдив

1578
Откриха официално спорна детска площадка в центъра на Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Нова детска площадка бе откират официално днес в центъра на Пловдив. Тя се намира в междублоковото пространство на улиците "Капитан Райчо" и "Леонардо Да Винчи".
Както при всички съвременни площадки в града и новото съоръжение е оборудвано с ударопоглъщаща настилка, пясъчник, люлки, пързалка и пейки. Около нея е монтирана дървена ограда, а старите метални катерушки са премахнати.
Изграждането на площадката стартира през април с бурен скандал между жители и представители на администрацията. Тогава възрастни хора от жилищния блок наблизо заявиха, че не са съгласни на това място да има детска площадка, тъй като виковете на малчуганите ги смущавали и пречели на следобедната им почивка.

Освен това те поискаха на мястото да бъде изграден паркинг. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов обясни на протестиращите, че на това място е имало и досега детска площадка, която е със стари съоръжения, а всички те трябва да бъдат премахнати по закон до края на годината. Той подкрепи думите си и с подписка от 200 души, които искат детски кът тук. След близо час скандали и разправии в крайна сметка строителството стартира и днес вече площадката е факт. 

Безопасни ли са местата за спорт и почивка в Пловдив?

Зловещото убийство на Виктория Маринова в Русе отново постави болезнения въпрос със сигурността на гражданите в населените места. Както...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com