Ремонтират 4 булеварда в Пловдив с пари от ЕБВР

11789
Ремонтират 4 булеварда в Пловдив с пари от ЕБВР

Положително е становището на министъра на финансите Петър Чобанов на проекта за 30 млн. заем на Пловдив пред Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/. Това съобщи кметът Иван Тотев по повод одобрението на заема от финансовото министерство за ремонта на 4 големи пловдивски булеварда, информира Радио Пловдив.

Най-важната отсечка е изцяло новият булевард „Северен”, уточни Тотев. Пътят е проектиран от моста на Адата до „Брезовско шосе”. Ще се ремонтират също „Коматевско шосе”, бул. „Руски” и бул. „6 септември” от Адата до бул. „Цариградско шосе”.

Държавата отчуждава имоти в Смолянско заради пътя към Пловдив

Във връзка със строежа на пътя Пловдив – Асеновград – Смолян държавата започва да отчуждава имоти и части от имоти, които ...

Цел номер едно за общината е да премине и ободрението пред борда на ЕБВР на 23 юли. Следващата дата за гледане на пловдивския заем е на 3 септември. Според предварителните договорки заемът се взима от ЕБВР със срок на погасяване седем години, три от които са гратисен период. Лихвата е 2,6 процента, върху нея се начислява юрибор (европейско олихвяване), който е 0,3 - 0,7 на сто.

На следваща сесия ще бъде гласуван и устройствения план за "Кометвско шосе". Късната есен или зимата ще започне изпълнение на пътищата с линеен график.

Надежда има и за държавното финансиране на Колодрума, чийто строеж е спрян през октомври миналата година. Вчера зам.-кметът Розалин Петков имал среща с премиера Пламен Орешарски, но трябва да има решение на Министерския съвет, пише в. "Марица".

През 2015 г ще се финансират тротоарни настилки, обещаха от общината.

Строят кръгово кръстовище до Водната палата в Пловдив

Ново кръгово кръстовище ще регулира трафика до Водната палата в Пловдив в отсечката между булевардите “Цар Борис III Обединител&r...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com